Εντατικοί υγειονομικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα

Εντατικοί υγειονομικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Σε περαιτέρω εντατικοποίηση των υγειονομικώνκαι αγορανομικών ελέγχων έχει προχωρήσει η περιφέρεια Αττικής, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, προκειμένου να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία των πολιτών.


Στο πλαίσιο αυτό, οι υπηρεσίες της περιφέρειας διενεργούν καθημερινά συστηματικούς ελέγχους σε όλα τα σημεία παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας τροφίμων, με έμφαση στη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων που παρουσιάζουν αυξημένη καταναλωτική ζήτηση αυτές τις ημέρες.


Μέχρι στιγμής τα κλιμάκια των διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής διενήργησαν σε ολόκληρη την Αττική 1.134 ελέγχους σε τρόφιμα και εγκαταστάσεις τροφίμων, εκ των οποίων οι 489 αφορούσαν σε τομείς ζωικής προέλευσης.


Επίσης, κλιμάκια υγειονομικού ελέγχου, άσκησαν περισσότερους από 1.000 ελέγχους σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, νοσοκομεία, ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις παρασκευής τροφίμων για τη διαπίστωση της διασφάλισης των κατάλληλων υγειονομικών συνθηκών.


Τέλος, οι υπηρεσίες της περιφέρειας, συνέδραμαν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παραεμπορίου, σε στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν πριν την εορταστική περίοδο σε διάφορα σημεία παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας τροφίμων ζωικής προέλευσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Ελλάδα / Απεργία 30 Οκτωβρίου: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Ακυρώσεις σε δρομολόγια

Η κινητοποίηση αφορά τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου, της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας, της Ελευσίνας και του Ρίου-Αντιρρίου, όπου αναμένονται σοβαρές επιπτώσεις στην εκτέλεση των προγραμματισμένων δρομολογίων
THE LIFO TEAM
ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ

Ελλάδα / Χωριάτικο: Προφυλακίστηκε και ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας φούρνων

Ο 57χρονος κατηγορούμενος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ή να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση επικαλούμενος προβλήματα υγείας και την ύπαρξη ανήλικου παιδιού
THE LIFO TEAM