Υπουργείο Υποδομών: Σε ένα χρόνο έτοιμη η Κορίνθου-Πατρών

Υπουργείο Υποδομών: Σε ένα χρόνο έτοιμη η Κορίνθου-Πατρών Facebook Twitter
0

Σε ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2017, θα είναι έτοιμος και σε λειτουργία ο αυτοκινητόδρομος ως την Πάτρα κι ως το φθινόπωρο του 2016 θα έχουν δημοπρατηθεί όλα τα τμήματα του Πάτρα - Πύργος, τόνισε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, που επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού στην περιοχή του Ξυλοκάστρου κι επιθεώρησε την εξέλιξη των κατασκευαστικών εργασιών.

Ο γενικός γραμματέας σημείωσε πως, «είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού πλέον, ότι υπάρχει μια μεγάλη κινητοποίηση κι εντατικοποίηση των εργασιών κι αυτό είναι απότοκο μιας συμφωνίας που, μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις, καταλήξαμε με τον παραχωρησιούχο και τον κατασκευαστή της Ολυμπίας Οδού».

Υπογράμμισε ότι, «πριν από λίγες μέρες υπογράφηκε το λεγόμενο πλαίσιο συναντίληψης'', όπου τα δύο μέρη αναλαμβάνουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, υλοποιώντας έναν κοινό στόχο: την παράδοση του συνόλου του έργου, το Μάρτιο του 2017. Δηλαδή, το Κόρινθος - Πάτρα θα έχει αποπερατωθεί πλήρως, θα δοθεί σε χρήση και σε λειτουργία, μέσα σ' ένα χρόνο από σήμερα».

Ο κ. Δέδες πρόσθεσε ότι, «αυτό είναι καταληκτικό χρονοδιάγραμμα, ώστε η χώρα μας να είναι συνεπής, τόσο απέναντι στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, όσο και βέβαια να αποδώσει ένα αναπτυξιακό έργο, που το έχουν ανάγκη και οι πολίτες και η κοινωνία».

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το τμήμα Πάτρα - Πύργος, ο γενικός γραμματέας Υποδομών επεσήμανε ότι, «έχουμε δημοπρατήσει τις πρώτες εργολαβίες. Υπάρχουν οκτώ τμήματα του έργου από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο, δύο τμήματα έχουν δοθεί ήδη σε δημοπρασία και συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τους ρυθμούς, ώστε κάθε μήνα να δημοπρατούμε ένα από τα υπόλοιπα τμήματα, προκειμένου το φθινόπωρο του 2016 να έχουν δημοπρατηθεί όλα τα τμήματα της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου και να έχει αρχίσει η κατασκευή τους».

Επιπλέον ο Γιώργος Δέδες τόνισε πως, «στην Πελοπόννησο, έχουμε ένα συνεκτικό και πλήρες δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, που ξεκινά από την Ολυμπία Οδό, συνεχίζεται με το Πάτρα - Πύργος και ολοκληρώνεται με τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα, που εξελίσσονται οι εργασίες του και αναμένεται να τελειώσουν πολύ πιο γρήγορα οι κατασκευαστικές εργασίες μέσα στο 2016 και για Σπάρτη και για Καλαμάτα». Ο γενικός γραμματέας επισκέφθηκε και τμήματα στο εργοτάξιο που λειτουργεί στην περιοχή της Ακράτας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ