Μειώνονται τα κρούσματα της γρίπης-Στους 159 οι νεκροί

Μειώνονται τα κρούσματα της γρίπης-Στους 159 οι νεκροί Facebook Twitter
0

Στους 159 έχει ανέλθει ο αριθμός των θυμάτων από επιπλοκές της γρίπης ενώ την ίδια ώρα η δραστηριότητα της παρουσιάζει αισθητή μείωση, σε ό,τι αφορά σε επισκέψεις σε γιατρούς αλλά και σε νοσηλείες σε ΜΕΘ.


Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ, ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Σωτήρης Τσιόδρας, η επιστημονική κοινότητα συνεχίζει, ωστόσο, να βρίσκεται σε επιφυλακή, τουλάχιστον έως αρχές Απριλίου, οπότε αναμένεται σταθεροποίηση της κατάστασης, καθώς, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες, εγκυμονεί ο κίνδυνος κυκλοφορίας άλλου στελέχους, που μπορεί να προκαλέσει «μικρο-επιδημία». Η έξαρση της γρίπης φέτος οφείλεται στην επικράτηση του ιού γρίπης τύπου Α (Η1Ν1).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 59 ασθενείς ενώ συνολικά από την αρχή που εμφανίστηκαν τα κρούσματα γρίπης έχουν νοσηλευτεί στις ΜΕΘ 386 ασθενείς. 

Η πλειονότητα των θυμάτων, όπως αναφέρει ο κ. Τσιόδρας, και φέτος ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM