Στους 159 έχει ανέλθει ο αριθμός των θυμάτων από επιπλοκές της γρίπης ενώ την ίδια ώρα η δραστηριότητα της παρουσιάζει αισθητή μείωση, σε ό,τι αφορά σε επισκέψεις σε γιατρούς αλλά και σε νοσηλείες σε ΜΕΘ.


Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ, ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Σωτήρης Τσιόδρας, η επιστημονική κοινότητα συνεχίζει, ωστόσο, να βρίσκεται σε επιφυλακή, τουλάχιστον έως αρχές Απριλίου, οπότε αναμένεται σταθεροποίηση της κατάστασης, καθώς, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες, εγκυμονεί ο κίνδυνος κυκλοφορίας άλλου στελέχους, που μπορεί να προκαλέσει «μικρο-επιδημία». Η έξαρση της γρίπης φέτος οφείλεται στην επικράτηση του ιού γρίπης τύπου Α (Η1Ν1).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 59 ασθενείς ενώ συνολικά από την αρχή που εμφανίστηκαν τα κρούσματα γρίπης έχουν νοσηλευτεί στις ΜΕΘ 386 ασθενείς. 

Η πλειονότητα των θυμάτων, όπως αναφέρει ο κ. Τσιόδρας, και φέτος ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr