Αυτά είναι τα καλύτερα και τα χειρότερα διαβατήρια για το 2016 - Η θέση της Ελλάδας

Αυτά είναι τα καλύτερα και τα χειρότερα διαβατήρια για το 2016 - Η θέση της Ελλάδας Facebook Twitter
1

Yπάρχει ένα διαβατήριο ενός έθνους που ανοίγει περισσότερες πόρτες για τους κατόχους του από οποιοδήποτε άλλο.

Η Henley & Partners σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα Visa Restriction Index του 2016 η οποία καθορίζει ποιες χώρες έχουν τη μεγαλύτερη ελευθερία, με βάση τον αριθμό των χωρών που μπορεί ένας πολίτης τους να επισκεφτεί είτε χωρίς βίζα, είτε με χορήγηση θεωρήσεων τη στιγμή που θα φτάσει.

 

Η Γερμανία είναι και πάλι η χώρα με το ισχυρότερο διαβατήριο (για τρίτη συνεχόμενη χρονιά) με 177 προορισμούς προσβάσιμους χωρίς βίζα. Πολύ κοντά, με 176 προορισμούς είναι η Σουηδία και τρίτο στη λίστα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο με 175. Στην ίδια θέση είναι επίσης η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία. Οι ΗΠΑ έρχονται τέταρτες με 174,  όπως το Βέλγιο, η Δανία και η Ολλανδία.

 

Το χειρότερο σκορ συγκέντρωσε το Αφγανιστάν, με μόλις 25 χώρες ενώ σε κακή θέση, λίγο πριν το τέλος είναι το Πακιστάν με 29, το Ιράκ με 30, η Σομαλία με 31 και η Συρία με 32.  Η θέση της Ελλάδας φέτος είναι στην κλίμακα 7 με 171 χώρες.

Η έκθεση αξιολόγησε 199 διαβατήρια και 219 πιθανές ταξιδιωτικούς προορισμούς. Η υψηλότερη δυνατή βαθμολογία είναι 218.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
κανονικα θα επρεπε να εχει και αρνητικη βαθμολογια... ακομα κι αν λογω του διαβατηριου σου δε χρειαζεσαι βιζα, μπορει να εισαι αμεσος στοχος διακρισεων ή και εγκληματικης ενεργειας. νομιζω ετσι, το ελλ. διαβατηριο βρισκεται σε πολυ καλυτερη μοιρα απο πολλα αλλα.