Ο εισαγγελέας Διαφθοράς μπαίνει στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε πριν από λίγες μέρες η υφιστάμενη διοίκηση της εταιρείας, καταγγέλλοντας την προηγούμενη διοίκηση για ζημιά που υπερβαίνει τα 50 εκ. ευρώ.

 

Ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης ζητά να καταθέσουν ως ύποπτοι για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, πρώην πρόεδροι, αντιπρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι της ΕΒΖ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον του εισαγγελέα συγκεντρώνουν έξι πρόσωπα που χρημάτισαν στις παραπάνω θέσεις από το 2007 ως τις αρχές του 2015. Δόθηκε επίσης εντολή να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων ενώ υπήρξε και αιτημα δικαστικής συνδρομής στη Σερβία, όπου φαίνεται να υπήρχαν επίσης συναλλαγές.

 

Η διοίκηση της ΕΒΖ έχει μηνύσει επίσης ως ηθικούς αυτουργούς τις διοικήσεις της ΓΑΙΑ και της ΒΕΛΠΑΖ (εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόταν και υποστηρίζουν ότι έχουν προκαλέσει τη ζημιά). Τις κατηγορούν ότι προκάλεσαν τα παραπάνω μέλη των διοικήσεων της ΕΒΖ να προχωρήσουν στις πράξεις αυτές ώστε να ωφεληθούν οι εταιρίες συμφερόντων τους.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr