Αυξάνεται η ένταση στο Αιγαίο - 36 νέες παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη

Αυξάνεται η ένταση στο Αιγαίο - 36 νέες παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/STR
0

36 συνολικά παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη σημειώθηκαν σήμερα σε διάφορα σημεία του Αιγαίου, σημάδι πως οι Τούρκοι εντείνουν τις προκλήσεις.

Σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών μια εξάδα τουρκικών αεροσκαφών και 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235. Καταγράφηκαν 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας που εξελίχθηκαν σε 36 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου. Οι 17 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου έγιναν από το ένα εκ των δύο CN-235 που κινήθηκε από βορρά προς νότο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά ενώ σε 2 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή (αερομαχία).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εμπλοκές σημειώθηκαν δυτικά των Ψαρρών. Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΟΣ 11ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΝΙΔΙ ΔΙΚΗ ΓΟΝΕΙΣ

Ελλάδα / Δίκη για θάνατο 11χρονου Μάριου: Ξεσπούν οι γονείς του - «Κατέθεσα και πίσω μου ήταν οι δολοφόνοι του»

Οι γονείς του 11χρονου Μάριου εξέφρασαν την οργή τους για την 9χρονη καθυστέρηση μέχρι να ξεκινήσει η δίκη, αλλά και για τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων, λέγοντας πως τους εμπαίζουν
THE LIFO TEAM