Την ώρα που η Ευρώπη συνεδριάζει, η Λέσβος γεμίζει και πάλι πρόσφυγες

Την ώρα που η Ευρώπη συνεδριάζει, η Λέσβος γεμίζει και πάλι πρόσφυγες Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Αυξήθηκαν κατά πολύ οι προσφυγικές ροές στη Λέσβο, την ώρα που στις Βρυξέλλες συνεχίζεται για Τρίτη ημέρα η Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό και αναμένεται σήμερα το κείμενο συμπερασμάτων. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία δεν συμμετέχει, καθώς ο Νταβούτογλου ακύρωσε τη μετάβαση του στις Βρυξέλλες, λόγω του πολύνεκρου χτυπήματος στην Άγκυρα, το βράδυ της Τετάρτης.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν φτάσει από τα τουρκικά παράλια περισσότερα από 6.000 άτομα τα οποία έχουν καταγράψει οι υπηρεσίες, ενώ από το πρωί σήμερα διασώθηκαν σύμφωνα με το Λιμενικό μόνο στην Λέσβο 2.090 πρόσφυγες!

Η κατάσταση στο hotspot της Μόριας είναι δραματική λόγω του όγκου των προσφύγων, ενώ στο λιμάνι της Μυτιλήνης περιμένουν χιλιάδες μετανάστες οι οποίοι είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν.

 «Οι ροές προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο αποδεικνύουν ότι οι τουρκικές αρχές δεν θέλουν να δράσουν στην κατεύθυνση του περιορισμού τους αλλά και της προστασίας της ζωής των ανθρώπων» είπε μιλώντας την Πέμπτη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανώτερο στέλεχος του Λιμενικού Σώματος. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM