Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 58χρονος Ιωάννης Καστάνης, ο οποίος υπηρετούσε επί 13 χρόνια στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου με πλαστό πτυχίο.

 

Ο Καστάνης παραδόθηκε, χτες το βράδυ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», απο τις Αρχές των ΗΠΑ στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης με τις κατηγορίες της ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, ψευδή αναφορά στην Αρχή και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

 

Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 21 μηνών για τα ανωτέρω αδικήματα και είχε καταχωρηθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων στη βάση δεδομένων της Interpol.

 

Ο 58χρονος συνελήφθη στις ΗΠΑ για παραβίαση των όρων διαμονής και μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών παραδόθηκε στη χώρα μας.

 

Η απάτη που αποκαλύφθηκε το 2013, ξεκίνησε πάντως από το 1993, όταν ο Ιωάννης Καστάνης απέκτησε από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης του επαγγέλματος ενώ προηγουμένως είχε παρουσιάσει τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, προκειμένου να κάνει την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας.

 

Η απάτη άρχισε να ερευνάται μετά από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας και διαπιστώθηκε ότι παρότι παρουσίαζε έγγραφα και πτυχία από το πανεπιστήμιο της Ρώμης, γιατρός με αυτό το όνομα δεν υπήρχε στα αρχεία του πανεπιστημίου.

 

Ο «γιατρός» έκανε μάλιστα, σύμφωνα με το eviatop.blogspot.gr, αλλά και διάφορα τοπικά ΜΜΕ προκλητική ζωή κυκλοφορώντας με Φεράρι ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr