Ελεύθεροι υπό όρους αφέθηκαν οι δύο Σύροι στα κινητά των οποίων βρέθηκαν φωτογραφίες που σχετίζονται με το ISIS.  «Δεν είναι επικίνδυνοι, όχι όμως και άσχετοι», δήλωσε στέλεχος των ελληνικών αρχών ασφαλείας, σχετικά με τους δύο άνδρες που συνελήφθησαν στην Κω, όταν έφτασαν στο νησί μαζί με άλλους πρόσφυγες.

 

Οι έρευνες στις βάσεις δεδομένων των διωκτικών αρχών ευρωπαϊκών χωρών και των ΗΠΑ, δεν έδειξαν διασύνδεση με την οργάνωση των τζιχαντιστών, ωστόσο δεν αποκλείεται να ήταν μέλη άλλης παραστρατιωτικής αντικαθεστωτικής ομάδας της Συρίας.

 

Οι δύο Σύροι μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και θα βρίσκονται υπό το καθεστώς μιας «ιδιότυπης φιλοξενίας» μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

 

Στο κινητό τους ενός είχαν βρεθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, φωτογραφίες από βομβαρδισμένες πόλεις και λάβαρα του ISIS με τον ίδιο να ποζάρει σε κάποιες από αυτές.  «Όποιος έχει τέτοιες εικόνες στο κινητό του δεν σημαίνει ότι είναι και τζιχαντιστής, ενδεχομένως όμως ‘γοητεύεται’ από την δράση τους» δηλώνει υψηλόβαθμο στέλεχος των ελληνικών διωκτικών αρχών.  

 

Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας στην Κω τους εντόπισαν προχθές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καταγραφής τους.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr