Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των εν εξελίξει καιρικών φαινομένων, την αποτίμηση των χθεσινών καταστροφών αλλά και τη λήψη μέτρων ανακούφισης των πληγέντων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

 

Στη σύσκεψη που έγινε υπό τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα, συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Καραμέρος και όλοι οι αντιπεριφερειάρχες της Αττικής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η αλλαγή του μοντέλου αντιπλημμυρικής θωράκισης που συνοψίζεται στα εξής σημεία:


- τέλος στις συναρμοδιότητες των εμπλεκόμενων φορέων


- άρση της γραφειοκρατίας για τις παρεμβάσεις στα ρέματα


- οδικός χάρτης για τα μεγάλα αντιπλημμυρικά σε συνεργασία των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης


- ενίσχυση του εξοπλισμού πολιτικής προστασίας

 

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα και Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, που υπογράμμισε χαρακτηριστικά:


«Στην προσπάθεια αντιμετώπισης των έκτακτων καιρικών συνθηκών, ήρθαμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρα φαινόμενα στο Βόρειο Τομέα. Οι κάτοικοι του Ψυχικού, του Αμαρουσίου, της Φιλοθέης και του Χαλανδρίου βρέθηκαν δίπλα σε ανεμοστρόβιλο που προκάλεσε ζημιές στα δίκτυα κοινής ωφελείας, ρίψεις δέντρων και κολώνων ηλεκτροφωτισμού. Τα νέα δεδομένα όπως εξελίσσονται απαιτούν άμεση προσαρμογή σε αυτά. Με αυτό το σκεπτικό καταλήξαμε σήμερα στο ότι υπάρχει ανάγκη για τη διαμόρφωση νέου μοντέλου πολιτικής προστασίας.

Σε ό,τι αφορά την πρόληψη, η εντατική δουλειά που έχει γίνει μήνες τώρα στο Βόρειο Τομέα, με τις συνεχείς αυτοψίες, τους καθαρισμούς και την αντιπλημμυρική θωράκιση των ρεμάτων λειτούργησε μέχρι ώρας απολύτως ικανοποιητικά, μολονότι τα φαινόμενα υπερβαίνουν τις δυνατότητες ακόμα και των ίδιων των φυσικών συστημάτων».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr