Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται, τρεις υπήκοοι Γκάμπια, μέλη σπείρας, οι οποίοι συνελήφθησαν στον Άγιο Παντελεήμονα τη στιγμή που παραλάμβαναν από θύμα τους προσημειωμένο χρηματικό ποσόν που είχαν αποσπάσει από εκβιασμό. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτες και εκβιασμό.


Οι πληροφορίες έφτασαν στην αστυνομία μετά από καταγγελία Ελληνίδας χάρη στην οποία εξακριβώθηκε ότι οι τρεις συλληφθέντες, από τον Μάιο του 2013, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, που εξαπατούσε συστηματικά πολίτες, στους οποίους συστήνονταν ως «πνευματιστές-μελλοντολόγοι». Οι τρεις αλλοδαποί έπειθαν τα θύματά τους ότι έχουν την ικανότητα να προβλέπουν το μέλλον καθώς και να επεμβαίνουν σε αυτό, ανάλογα με την επιθυμία του εκάστοτε πελάτη.


Γι' αυτές τις «υπηρεσίες» τους ζητούσαν και έπαιρναν διάφορα χρηματικά ποσά. Είχαν διαμορφώσει, μάλιστα, με κατάλληλο τρόπο, διαμέρισμα πολυκατοικίας στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, σε γραφείο «χειρομαντείας, επίλυσης μαγείας και βασκανίας». Εκεί υποδέχονταν πολίτες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν διάφορα προσωπικά προβλήματα και τους έπειθαν ότι θα λάμβαναν μέρος, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε διάφορες τελετές «μαγείας».


Παράλληλα, όπως διαπιστώθηκε, αρχικά οι κατηγορούμενοι και προκειμένου να πείσουν τα θύματά τους, δεν ζητούσαν χρήματα. Στη συνέχεια, όμως, τους ζητούσαν διάφορα ποσά ως αμοιβή. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι πελάτες έφερναν αντίρρηση και προκειμένου να υπακούσουν και να δώσουν τα χρήματα, οι κατηγορούμενοι τους εκβίαζαν ότι θα χρησιμοποιήσουν τις «ειδικές» ικανότητες που διαθέτουν με τέτοιο τρόπο, ώστε συγγενικά τους πρόσωπα να πάθουν κακό.

 

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι έχουν εξαπατήσει τέσσερα άτομα, από τα οποία απέσπασαν συνολικά χρηματικό ποσό άνω των 40.000 ευρώ.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr