Προφυλακιστέος, μετά την απολογία του, ο έμπορος όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος

Προφυλακιστέος, μετά την απολογία του, ο έμπορος όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος Facebook Twitter
0

Ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Δαφέρμος, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση μαύρου χρήματος σε υπόθεση που αφορά αγορά εξοπλιστικού προγράμματος στις αρχές της δεκαετίας του 2000 προφυλακίστηκε μετά την πολύωρη απολογία του, με ομόφωνη γνώμη ακακριτή και εισαγγελέα. Οι δύο στενοί συνεργάτες του αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 80.000 ευρώ έκαστος.


Η υπόθεση που οδήγησε σε έκδοση ενταλμάτων σύλληψης αφορά στην αγορά αντιαρματικών τύπου Κορνέτ, στην οποία μεσολάβησε επιχειρηματικά ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος. Νεότερα στοιχεία που προέκυψαν πριν από λίγες ημέρες, ως αποτέλεσμα ικανοποίησης ελληνικών αιτημάτων δικαστικών συνδρομών για άνοιγμα λογαριασμών σε Ελβετία και Αυστρία, έδωσαν νέα ώθηση στην έρευνα και αξιοποιήθηκαν από τον ανακριτή διαφθοράς Νικόλαο Τσιρώνη που χειρίζεται τις έρευνες.


Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κ. Δαφέρμος και οι συνεργάτες του εμπλέκονται σε διακίνηση μαύρου χρήματος περί τα 3 εκατ. ευρώ για την αγορά των Κορνέτ, για τα οποία σχετικές αποκαλύψεις είχε κάνει πριν από ένα χρόνο ο άλλοτε αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνιος Κάντας. Ο Κάντας που εμπλέκεται και σε άλλα εξοπλιστικά είχε αποκαλύψει ότι για τα Κορνέτ πήρε μίζα 800.000 ευρώ που αντιστοιχεί στο 3% περίπου της συνολικής αξίας της αγοράς.


Μετά τις αποκαλύψεις Κάντα ενώπιον των δικαστικών αρχών κινήθηκαν αιτήματα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα λογαριασμών εταιρειών του Κωνσταντίνου Δαφέρμου και σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν, επιβεβαιώθηκαν τα λεγόμενα του Κάντα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM