Ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Δαφέρμος, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση μαύρου χρήματος σε υπόθεση που αφορά αγορά εξοπλιστικού προγράμματος στις αρχές της δεκαετίας του 2000 προφυλακίστηκε μετά την πολύωρη απολογία του, με ομόφωνη γνώμη ακακριτή και εισαγγελέα. Οι δύο στενοί συνεργάτες του αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 80.000 ευρώ έκαστος.


Η υπόθεση που οδήγησε σε έκδοση ενταλμάτων σύλληψης αφορά στην αγορά αντιαρματικών τύπου Κορνέτ, στην οποία μεσολάβησε επιχειρηματικά ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος. Νεότερα στοιχεία που προέκυψαν πριν από λίγες ημέρες, ως αποτέλεσμα ικανοποίησης ελληνικών αιτημάτων δικαστικών συνδρομών για άνοιγμα λογαριασμών σε Ελβετία και Αυστρία, έδωσαν νέα ώθηση στην έρευνα και αξιοποιήθηκαν από τον ανακριτή διαφθοράς Νικόλαο Τσιρώνη που χειρίζεται τις έρευνες.


Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κ. Δαφέρμος και οι συνεργάτες του εμπλέκονται σε διακίνηση μαύρου χρήματος περί τα 3 εκατ. ευρώ για την αγορά των Κορνέτ, για τα οποία σχετικές αποκαλύψεις είχε κάνει πριν από ένα χρόνο ο άλλοτε αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνιος Κάντας. Ο Κάντας που εμπλέκεται και σε άλλα εξοπλιστικά είχε αποκαλύψει ότι για τα Κορνέτ πήρε μίζα 800.000 ευρώ που αντιστοιχεί στο 3% περίπου της συνολικής αξίας της αγοράς.


Μετά τις αποκαλύψεις Κάντα ενώπιον των δικαστικών αρχών κινήθηκαν αιτήματα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα λογαριασμών εταιρειών του Κωνσταντίνου Δαφέρμου και σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν, επιβεβαιώθηκαν τα λεγόμενα του Κάντα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr