Δεκτή η αίτηση Ροδίτισσας για κατ' οίκον περιορισμό αντί φυλάκισης

Δεκτή η αίτηση Ροδίτισσας για κατ' οίκον περιορισμό αντί φυλάκισης Facebook Twitter
0

Η πρώτη απόφαση με την οποία γίνεται δεκτή η αίτηση μιας κατοίκου του νησιού της Ρόδου να εκτίσει την ποινή φυλάκισης που της επιβλήθηκε, περιορισμένη στην οικία της, εκδόθηκε χθες από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, όπως αναφέρει η εφημερίδα dimokratiki.gr.


Στην αιτούσα, κάτοικο Κοσκινού, έχει επιβληθεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ποινή φυλακίσεως 22 μηνών και χρηματική ποινή 2.900 ευρώ.


Η καταδικασθείσα έχει υπερβεί το εβδομηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας της, είναι 77 ετών και το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι η εκ μέρους της έκτιση της ανωτέρω ποινής σε κατάστημα κράτησης δεν είναι απολύτως αναγκαία για να αποτραπεί από την τέλεση άλλων αντίστοιχης βαρύτητας εγκλημάτων, ενόψει του γεγονότος ότι αυτή πέραν του ό,τι έχει την παραπάνω ηλικία, είναι και γνωστής διαμονής στην ημεδαπή.

Διατάχθηκε έτσι να εκτίσει την ποινή της στην κατοικία της στα Κοσκινού, με την υποχρέωση να εμφανίζεται στο πρώτο πενθήμερο εκάστου μηνός στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ