Αναστέλλεται η απεργία στα αεροδρόμια

Αναστέλλεται η απεργία στα αεροδρόμια Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.
0

Αναστέλλεται η προγραμματισμένη 48ωρη απεργία για το διήμερο της Κυριακής 31 Μαΐου και Δευτέρας 1 Ιουνίου που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, την απόφαση αυτή έλαβε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας μετά από συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη.

«Όπως δημόσια τοποθετήθηκε ο κ. υπουργός, υπάρχει πράγματι οικονομική ασφυξία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζομένων, τα οποία αφορούσαν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας. Δήλωσε δε ότι θα παρέμβει προς το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευχέρεια στη ροή των χρημάτων προς την ΥΠΑ, όπως ούτως η άλλως πρέπει να συμβαίνει για όλα της τα έσοδα που προέρχονται από την υπέρπτηση και τα τέλη αεροδρομίων, σύμφωνα με τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς για την ανταποδοτικότητα των τελών αυτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΣΥΠΑ.

«Όσον αφορά δε στην άμεση αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων, θα διατεθούν 9 εκατ. ευρώ περίπου, για συντηρήσεις και αντικατάσταση συστημάτων ηλεκτρονικών και ηλεκτομηχανολογικών. Μετά τα παραπάνω, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα και στο επιβατικό κοινό και αφουγκραζόμενοι την ανησυχία όλων των παραγόντων του τουρισμού και των τοπικών κοινωνιών, αναστέλλουμε την προκηρυχθείσα 48ωρη απεργία για 31/5 και 1/6/15, σαν ένα ελάχιστο δείγμα γραφής των εργαζομένων στην ΥΠΑ» προστίθεται στην ανακοίνωση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομηρία στη Νίκαια: «Άνοιξα στους αστυνομικούς για να μην κάνει κακό στον εαυτό του» – Η μαρτυρία της 44χρονης

Ελλάδα / Ομηρία στη Νίκαια: «Άνοιξα στους αστυνομικούς για να μην κάνει κακό στον εαυτό του» – Η μαρτυρία της 44χρονης

Η 44χρονη περιγράφει μια σχέση πέντε ετών, στην οποία η φροντίδα και η συγκατοίκηση συνυπήρχαν με την οικονομική και στεγαστική εξάρτησή της, αλλά και με τον φόβο που ένιωσε τις ημέρες πριν από την επέμβαση της Αστυνομίας
THE LIFO TEAM