Επίθεση στον Σταύρο θεοδωράκη κάνει μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, τον οποίο μάλιστα κατηγορεί ότι θέλει να καταστρέψει τον ελληνισμό με εντολή ξένων κύκλων.Ο Μητροπολίτης ισχυρίζεται ότι το ΠΟΤΑΜΙ δημιουργήθηκε όπως και το ΠΑΣΟΚ από ξένες δυνάμεις για να καταστρέψει τον ελληνισμό στο όνομα του ακραίου κοσμοπολιτισμού.Μάλιστα το Αμβρόσιος χαρακτηρίζει τον επικεφαλής του Ποταμιού “ρατσιστή”, καθώς «με αφορμή την περιφορά Επιταφίου στο χωριό Εχίνος της Θράκης, κατά την Μεγάλη Εβδομάδα του τρέχοντος έτους, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Πομάκοι, δηλ. Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, προσπάθησε να ενσπείρει το μικρόβιο της διχοστασίας και της φαγωμάρας  σε ένα κομμάτι της Πατρίδος μας, όπου οι Μουσουλμάνοι και οι Χριστιανοί του Εχίνου από δεκαετίες τώρα βιώνουν ειρηνικά και αρμονικά!».

 

Ζητά δε και παρέμβαση του Εισαγγελέα για το περιστατικό, και προειδοποιεί τον Θεοδωράκη ότι το τέλος του θα είναι «οδυνηρό»:

«Απευθυνόμενος πρός τόν κ. Είσαγγελέα του Αρείου Πάγουαναμένω τις ενέργειές του, ώστε ο κ. Θεοδωράκης να μη επιχειρήσει και πάλι τον διχασμό του Ελληνικού Λαού με τις χαζορατσιστικές του ενέργειες και τοποθετήσεις.

 

»Απευθυνόμενος δέ πρός τόν ευσεβή Ελληνικό Λαό,καταγγέλλω τον κ. Θεοδωράκη ως πολέμιο του Σωτήρος Χριστού και εχθρό της Ορθοδοξίας,  προαναγγέλλω δε, για να το σημειώσουν οι νεώτεροι, ότι τό τέλος του θα είναι οδυνηρό, όμοιο με όλους τους κατά καιρούς πολεμίους της πίστεώς μας.  Παρακαλώ νά προσευχώμεθα για να του δώσει ο Θεός μετάνοια καί επιστροφή στην πηγή της Ζωής, τον Σωτήρα Χριστό.»