Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές

Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
5

Η ΔΑΠ αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές με τις παρατάξεις να ερίζουν πάντως και φέτος για τα αποτελέσματα και τα ποσοστά. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα η ΔΑΠ διατηρεί τις δυνάμεις της και την πρωτιά, ενώ Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) και ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) φαίνεται να αυξάνουν τις δυνάμεις τους.

Η συμμετοχή, σύμφωνα με μία πρώτη εικόνα, κυμάνθηκε περίπου στο 60%.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με τη ΔΑΠ, σε φοιτητικούς συλλόγους - στους οποίους όμως δεν προσμετρώνται μεγάλες σχολές της Αθήνας (από το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και το Πανεπιστήμιο Πειραιά) - η παράταξη έχει σαφές προβάδισμα, άνω των 20 ποσοστιαίων μονάδων, έναντι της Πανσπουδαστικής, που ακολουθεί. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) και ακολουθούν ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) και ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ).

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Ελλάδα / Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Η Τήνος φιλοξενεί πάνω από 1.000 οικογενειακά παρεκκλήσια που περνούν από γενιά σε γενιά - Μια ζωντανή παράδοση πίστης, πολιτισμού και κοινοτικής συνοχής που συνεχίζει να εμπνέει, παρά τη σύγχρονη απομάκρυνση από τη θρησκεία
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Novartis: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση»

Ελλάδα / Υπόθεση Novartis: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση»

Σήμερα η πρόεδρος του δικαστηρίου πρόκειται να ανακοινώσει αν οι δύο κατηγορούμενοι, είναι ένοχοι ή όχι για όσα είπαν εμπλέκοντας δέκα πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο Novartis
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το λυπηρό είναι, ότι κάποια από αυτά τα παιδάκια που αντιλαμβάνονται ως φοιτητικό συνδικαλισμό και πολιτική το να παρτάρουν με τη τζούλια με λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου, θα ξαναδιεκδικήσουν την ψήφο μας για τη διακυβέρνηση της χώρας...Δεν μας φταιει κανένα κόμμα και κανένας θεσμός κυρίες και κύριοι. Τα ίδια μας τα μυαλά, αυτά που κουβαλάμε στο κεφάλι μας φταίνε. Οι θεσμοί από ανθρώπους αποτελούνται, δεν είναι αυθύπαρκτοι.Δεν μαθαίνουμε ποτέ τίποτα σαν λαός. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας
Για να βγουν τα κόμματα απ τα Πανεπιστήμια δεν χρειάζονται δηλώσεις, απλα να μην ανακατεύονται στη διοίκηση, δηλαδη να μην έχουν λόγο ύπαρξης.Αυτο έγινε με το νόμο Διαμαντοπουλου, ο οποίος καταργείται.Κατα τα άλλα δεν θα επρεπε να μας πειραζει το να εκλέγουν οι φοιτητες εκπροσωπους, μελη ποδοσφαιρικων ομάδων, μουσικα συγκροτηματα ή ο,τι άλλο θέλουν.