Ξεκίνησε η ρυμούλκηση του Norman Atlantic

Ξεκίνησε η ρυμούλκηση του Norman Atlantic Facebook Twitter
0

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε η επιχείρηση της ρυμούλκησης του πλοίου Norman Atlantic.

 

Μέλος του πληρώματος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως το μοιραίο πλοίο έχει δεθεί από χθες από ιταλικό ρυμουλκό με βοήθεια ειδικής ομάδας και πλέει με 3,5 ναυτικά μίλια για το λιμάνι του Πρίντιζι.

Παράλληλα η εισαγγελία του Μπάρι ξεκινά την έρευνά της ώστε να διαπιστωθεί ενδεχόμενο υπεράριθμο των επιβατών στο μοιραίο πλοίο. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα υπάρχουν στοιχεία για 18 επιπλέον επιβάτες, ενώ άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των οχημάτων που ήταν φορτωμένα στο πλοίο.

Νωρίτερα, ένα από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου, που έφθασαν με πλοίο Super Fast στην Πάτρα, ο αρχιθαλαμηπόλος Α. Δαμίγος μίλησε στους δημοσιογράφους και ανέφερε : «Όλα τα μέλη του πληρώματος κάναμε ότι ήταν δυνατό για να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους και να βάλουμε τον κόσμο στο πάνω μέρος του πλοίου για να σωθεί. Καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και καθ΄ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης ήμασταν εκεί και βοηθούσαμε τον κόσμο, παρόλο που ο ρόλος μας ήταν βοηθητικός και μείναμε μέχρι το τέλος. Φύγαμε τελευταίοι από το πλοίο και αυτό φαίνεται». Ο Α. Δαμίγος ανέφερε επίσης πως το πλοίο ήταν υπερσύγχρονο και καινούργιο, ενώ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς πως το πλοίο είχε περισσότερο φορτίο από όσο έπρεπε και πως οι λίστες ήταν ακριβέστατες.

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ