Οικονομικές συναλλαγές με τον Γ. Αποστολόπουλο παραδέχτηκε ο Π. Χαϊκάλης

Οικονομικές συναλλαγές με τον Γ. Αποστολόπουλο παραδέχτηκε ο Π. Χαϊκάλης Facebook Twitter
Φωτό: SOOC / Nick Paleologos
15

Οικονομικές συναλλαγές με τον φερόμενο ως μεσάζοντα στην υπόθεση χρηματισμού του, παραδέχτηκε ότι είχε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής είπε ότι τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε δώσει 5.000 ευρώ για επενδύσεις στον Γιώργο Αποστολόπουλο, ο οποίος τον πλησίασε και τον ρώτησε αν είχε χρήματα για να παίξει στο χρηματιστήριο στο εξωτερικό, με προοπτική κέρδους 10%.

«Του απάντησα ότι είμαι χάλια οικονομικά και μπορώ να δώσω μόνο 5.000 ευρώ, όπως και έκανα. Τον πρώτο και τον δεύτερο μήνα μου έφερε από 500 ευρώ, ως τόκους και όταν τον ρώτησα για το κεφάλαιο, μου είπε ότι μπορώ να το πάρω όποτε θέλω», δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης.

«Στη συνέχεια υπήρξε μία περίεργη καθυστέρηση. Τον περασμένο Ιούλιο του έστειλα μηνύματα ότι χρειάζομαι χρήματα, γιατί έληγε η ρύθμιση που είχα κάνει. Μου είπε ότι θα φροντίσει αυτός την ανανέωση. Στη συνέχεια τον πήρα τηλέφωνο και του ανέφερα ότι με πίεζαν από την τράπεζα να δώσω χρήματα. Τότε μου κατέθεσε 800 ευρώ, μετά από πίεση, ως μέρος του κεφαλαίου γιατί του είπα ότι έχω ανάγκη τα χρήματα και δεν θέλω τους τόκους. Από τα μηνύματα φαίνεται ότι εγώ του έχω δώσει τα χρήματα και περιμένω το κεφάλαιό μου», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε επίσης πως δέχεται καλοπροαίρετα τη μήνυση του πρωθυπουργού, διευκρινίζοντας όμως ότι ο ίδιος δεν κατονόμασε ποτέ τον πρωθυπουργό, αλλά ότι ο καταγγελλόμενος ενέπλεξε το όνομα του κ. Σαμαρά στη συζήτηση.

 

Προκαταρκτική έρευνα για τη διαρροή του υλικού

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, για τη δημοσιοποίηση του οπτικοακουστικού υλικού του Παύλου Χαϊκάλη. Ο εισαγγελέας ανέθεσε την έρευνα στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την εντολή να εντοπίσει ποιοι ανάρτησαν παρανόμως στο διαδίκτυο το επίμαχο υλικό.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM