Αυτή είναι η selfie από την παρέλαση που έφερε την αποβολή των μαθητών

Αυτή είναι η selfie από την παρέλαση που έφερε την αποβολή των μαθητών Facebook Twitter
30

 

«Είμαι ΠΕΡΗΦΑΝΗ για τον γιο μου» δηλώνει μια από τις μητέρες των Τρικαλινών μαθητών που αποβλήθηκαν σήμερα με το αιτιολογικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς για την παρέλαση της χθεσινής Εθνικής Επετείου.

Όπως αναφέρει, η αποβολή δόθηκε σε συνεννόηση του Συμβουλίου Καθηγητών του 2ου Λυκείου Τρικάλων με την Διευθύντρια Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Βάσω Κάκλα σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ότι της ανέφερε ο Διευθυντής του Σχολείου.

 

«Όταν επισκέφθηκα την κ. Κάκλα, μου είπε ότι την ώρα εκείνη δεν βρισκόταν στον χώρο των επισήμων, αλλά το βράδυ μετά, βλέποντας οπτικό υλικό από το συμβάν και ενοχλημένη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Διευθυντή του Σχολείου», αναφέρει η μητέρα που ζητά πλέον τα πρακτικά της συνεδρίασης του Συμβουλίου Καθηγητών.

Αυτό είναι το βίντεο της παρέλασης που κατά πάσα πιθανότητα έγινε η αιτία για την αποβολή.

Το περιστατικό είναι αμέσως μετά το 15ο λεπτό, όταν παρελαύνει το τμήμα των αγοριών του σχολείου.

 

*Διαβάστε επίσης: Το selfie των μαθητών στην παρέλαση και η υπερβολική αντίδραση της μητέρας. Από τον Άρη Δημοκίδη

30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

15 σχόλια
Σωστά, στην ουσία κι εγώ δεν θα έκρινα τον πιτσιρικά - αυτό του ήρθε, αυτό έκανε - αλλά η μάνα; Εγώ ως μάνα δεν θα ανακατευόμουν καθόλου, θα τον άφηνα να υποστεί τις όποιες συνέπειες. Έτσι τα μαθαίνουν, να τα ξελασπώνουν για κάθε μαλακία. ΟΚ, παιδιά είναι, φυσιολογικό είναι να κάνουν τα δικά τους, είναι μια ευκαιρία για να μαθαίνουν τις συνέπειες και να τις επωμίζονται. Στην προκειμένη βλέπουμε άλλο ένα παιδί της μαμάς που δεν θα μεγαλώσει ποτέ πραγματικά.
Το πρόβλημα όπως ειναι φανερό προέρχεται απο την μάνα που δηλώνει περήφανη.Συγχαρητηρια μάνα για τον χαρακτήρα του παιδιού που διαμορφώσεις.Η τιμωρία σου θα έρθει στο μέλλον αλλά όταν θα το καταλάβεις θα ειναι αργα
Καλά αυτή η περηφάνια της Ελληνίδας μάνας με συγκλονίζει. Δε πα' να είναι το παιδί της τρομοκράτης, δε πα' να βανδαλίζει βρε δε πα' να βγάζει selfie την ώρα της παρέλασης, η μάνα πάντα περήφανη και υποστηρικτική! Αθάνατη Ελληνίδα μάνα :)
Εμενα πρωτη γυμνασιου μου ειπαν οτι μπορω να λαβω μερος στην παρελαση που λογω της πυκνοτητας τον σχολειων στην Αθηνα δινοταν στο καθενα καθε 6 χρονια.Πραγματικα ενιωσα υπερηφανος που μπορουσα να συμμετεχω(παρολο που εχω αλβανικη υπηκοοτητα)
ok κανανε μια καφριλα.παιδια ειναι στο κατω κατω , φυσικα πρεπει να δεχτουν τις συνεπειες και να μη ζηταει η μανα του μαθητη τα ρεστα.Αλλωστε η παρελαση ειναι αποδωση φορου τιμης στους πεσοντες οχι στους επισημους , και οχι (οπως εχει καταντησει δυστυχως) ευκαιρια διαμαρτηριας.
Εγώ πάλι το βρίσκω μια χαρά που τα παιδιά το κάνανε αυτό! Πείτε μου ειλικρινά ποιος από όλους εσάς πιστεύει πως αυτά τα παιδιά που βρίσκονται στις παρελάσεις κάθε χρόνο ξέρουν για ποιο λόγο γίνονται αυτά; Τα βάζουν απλά σε 3 σειρές και περπατάνε σαν τα πρόβατα, αυτό είναι πια το νόημα του ελληνικού κράτους στις παρελάσεις! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!
Εντυπωσιασμένος. Τόσο από την selfie, όσο και από το υπόλοιπο τμήμα που ούτε γύρισε να κοιτάξει τους επισήμους καθώς περνούσαν μπροστά. Τι και αν τους βρίζουμε όλοι εμείς στις συζητήσεις μας, αλλά δεν είχαμε/θα είχαμε τα κότσια να το κάνουμε. Ιδού η Ρόδος...
Μικροί θεούληδες! Δεν ξέρω τι με ενόχλησε πιο πολύ, οι φαμφάρες και τα εμβατήρια που άκουγα, ο τέλειος συγχρονισμός των μαθητών ή τα τζιν με τα αθλητικά παπούτσια...η selfie πάντως σίγουρα όχι. Ζούμε στο 2014 και "τιμάμε" αυτούς που έκαναν κάτι για την πατρίδα αυτή πριν 70 χρόνια. Ας ξυπνήσουμε να δούμε τι θα κάνουμε εμείς.
Εγω δεν καταλαβα γιατι η μανα ειναι υπερηφανη. Που ο γιος της "αντεδρασε" βγαζοντας selfie μπροστα στους επισημους;Το παλικαρακι περυσι τουλαχιστον τους στολισε με μια μουτζα λαθος η σωστο ειχε ενα νοημα. Εδω τι εκανε ο συγχρονος ηρωας;
Οι επίσημοι βρίσκονται εκεί από υποχρέωση θέλοντας και μη και οι περισσότεροι από τους μαθητές βλέπουν την παρέλαση σαν αγγαρεία.. και συμμετέχουν σε αυτή συνήθως κάτω από την απειλή των καθηγητών τους για αποβολή για μερικές μέρες από το σχολείο κλπ.. δεν ξέρω ποιοι τιμάνε περισσότερο τους ήρωες.. οι επίσημοι ή οι μαθητές που κάνουνε αγγαρεία; μάλλον σχεδόν κανένας από αυτούς
Συμφωνώ με το δικαίωμα, αλλά εσύ σε τι σχολείο πήγαινες.Καθηγητίσκοι γυμναστικής ακαδημίας θεωρούν ως μόνο σχολικό καθήκον τους τη διεξαγωγή παρελάσεων. Σχόλιο προς έμενα από γυμναστή "απαγορεύεται η μη συμμετοχή στην παρέλαση" !! αφάνταστα γέλια..
Δεν έχει να κάνει μονο με το δικό μου σχολείο.. άκουγα περιπτώσεις από πολλά διαφορετικά σχολεία..πάντως το ότι οι περισσότεροι μαθητές το βλέπανε σαν αγγαρεία αλλά και σαν μια καλή ευκαιρία να πάνε για καφέ ισχύει
Σε εμας δεν συνεβαινε αυτο γιατι ξεραμε τα δικαιωματα μας.Γενικα πολυ ξεπεταγμενη η γενια μου με τους καθηγητες σε σημειο αυθαδειας...Αλλα ηξεραν οτι κατι τετοιο δεν τους επερνε.
Θυμαμαι την αποτυχημενη προσπαθεια αποδρασης απο την σχολικη εορτη στο γυμνασιο εγω και δυο φιλοι μου.. (γιναμε αντιληπτοι απο την σχολικη φυλακα να πηδαμε κατι καγκελα)και με τα πολλα μας επιασε με την υποδιευθυντρια τοτε και υπο την απειλη αποβολης και των 3 μας εξαναγκασαν να παραστουμε στην γιορτη... :P ωραια χρονια τοτε..
Τι είδε ο εξωγήινος Πολλοί μαθητές σκασμένοι στα γέλια, κοπέλες με σουπερ χοτ μίνι, άλλοι με πουκάμισα εκτός άλλοι εντός παντελονιού η φούστας, με γιλέκο χωρίς γιλέκο, άλλες μακιγιάζ βραδινό, το βλέμμα σε όλα τα σημεία του ουρανού και του ορίζοντα. Δεν σου έρχονται οι λέξεις ομοιογένεια, τάξη αρμόνια. Ένα μπάχαλο-πανηγύρι. Συμπληρώνουν φάλτσα μουσική-εμβατήρια και σε ηχεία-ντουντούκες που τσιρίζουν στην διαπασών, κείμενο απαγγελμένο σε ύφος μεταξύ "ο λατρεμένος μας Κιμ-Γιουνγκ-Ιλ" και (καλοπαιγμένη)αρχαία τραγωδία. Σε δεύτερο πλάνο η νομενκλατούρα των Τρικάλων . Δηλαδή αν η κιτσαρία είχε τόπο και χρόνο θα ήταν σ' εκείνο το σημείο, εκείνη την στιγμή. Περιέργώς, όλοι παραδόξως φαίνονται ικανοποιημένοι με το θέαμα.Τότε γίνεται το ανήκουστο: ένας έφηβος τόλμησε να βγάλει μια σέλφι, άκουσον άκουσον στην μαθητική παρέλαση. Συζητάνε οι σοφοί και συμφωνούν: Αυτή η σέλφι, το τρισκατάρατο ξενόφερτο έθιμο χάλασε την κατανυκτική, την σεμνή μας γιορτή. Ένα πράγμα προκύπτει: το παιδί που το τόλμησε δεν έχει σεβασμό, πειθαρχία ούτε ήθος, Αντίθετα, αν το αφήσουμε, θα εξαπλωθεί αυτή η πανούκλα. Οι πιο αιμοβόροι στο πλήθος ζητάνε το κεφάλι του, θέλουν αίμα. Η μάνα εξαίρει το αντιστασιακό πνεύμα του γιου της αλλά μάταια. Η σοφοί αποσύρονται και αποφασίζουν. Πέφτει βαριά καμπάνα, να παραδειγματιστούν "τα κ0λ0παιδά που έχουν ξεφύγει τελείως, ο κόσμος πάει κατά διαόλου, αν δεν τον σώσουμε εμείς οι σοφοί, ποιος;". Μεγάλο μέρος του πλήθους αγαλιάζει με την επικείμενη εκτέλεση...
Αυτό που κάναμε και το να τραβάς selfie την ώρα της παρέλασης για να την ανεβάσεις στο facebook, να το παίξεις κουλ και να μάσεις πολλά like γιατί ''είσαι πολύ μπροστά αγόρι μου!'', επαναστατική πράξη είναι τόσο γελοίο όσο και όλα τα παραπάνω που αναφέρεις.