Με τσουχτερά πρόστιμα απειλεί το Λιμεναρχείο Σκιάθου όσους μαζεύουν τα μοναδικά βότσαλα στην παραλία Λαλάρια.

 

Σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την παραλία, το λιμεναρχείο Σκιάθου εξέδωσε απαγόρευση συλλογής βότσαλων και απειλεί με πρόστιμα 400-1.000 ευρώ, όσους αποψιλώνουν την περιοχή.

 

Σύμφωνα με το Έθνος, οι ντόπιοι μαζεύουν τα βότσαλα και «ντύνουν» με αυτά τις αυλές τους, άλλοι τα ζωγραφίζουν και τα πουλούν ενώ οι ξένοι τα παίρνουν ως αναμνηστικά. Οι γεωλόγοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι χρειάζονται χιλιάδες χρόνια για να γεμίσει ξανά η παραλία από τα χαρακτηριστικά άσπρα βότσαλα.

 

 

 

Στην προσπάθεια για την προστασία της παραλίας και ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Σκιάθος» που ανέλαβε να τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες στα Λαλάρια ενώ τοποθέτησε σχετικά ενημερωτικά σημειώματα και μέσα στα τουριστικά σκάφη που κάνουν δρομολόγια προς την παραλία.

 

«Το τοπίο έχει αλλοιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και πλέον η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Το καλοκαίρι η παραλία αδειάζει από βότσαλα, όλοι έρχονται πρώτα για να μαζέψουν πέτρες και μετά να απολαύσουν το τοπίο. Αυτό δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί», δήλωσε στο «Εθνος», εκ μέρους του συλλόγου «Η Σκιάθος», ο Θοδωρής Τζούμας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr