Επεισόδια στη συναυλία του Manu Chao στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια στη συναυλία του Manu Chao στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
14

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στη συναυλία του Manu Chao, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα δύο τοπικά σάιτ seleo.gr και Thestival.gr, άγνωστοι εισήλθαν με επιθετικές διαθέσεις στον χώρο, πέταξαν πέτρες σε παρευρισκόμενους κι άναψαν πυρσούς, με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος που πήγε για να απολαύσει τον καλλιτέχνη, να αποχωρήσει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ομάδα ατόμων που δέχτηκε την επίθεση απάντησε με μπουκάλια.

Μάλιστα, σύμφωνα με το thestival, κάποιοι από τους δράστες επιτέθηκαν σε 40χρονο άντρα, μαχαιρώνοντάς τον και χτυπώντας τον στο κεφάλι. Το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Τα επεισόδια κράτησαν αρκετά λεπτά και στη συνέχεια οι δράστες που φορούσαν κράνη έφυγαν προς την πλ. Αριστοτέλους.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Εγώ ήμουν μπροστά, γύρω στο πέμπτο τραγούδι γύρισα πίσω όπου ήταν ένας άνθρωπος λιπόθυμος κάτω πάνω σε κάτι σίδερα και ένα όχημα του ΕΚΑΒ που θα τον έπαιρνε. Αυτό που μου είπαν ήταν ότι "πλακώθηκαν μεταξύ τους" -δεδομένου του αλκοόλ και των τσιγάρων -καταλάβατε ποια τσιγάρα- που έρρεαν σε αφθονία φαινόταν φυσικό. Να πω όμως και δυο λόγια για τη συναυλία: Η οργάνωση ήταν άθλια και ο αμοραλισμός και η υστεροβουλία των διοργανωτών πέρα από κάθε όριο. 1)Μας πήρε τουλάχιστον μισή ώρα να περιμένουμε ο ένας πάνω στον άλλο μέσα στη ζέστη για να περάσουμε, σε αντίθεση με άλλες συναυλίες (πχ του Bregovic πέρσι), 2) ο έλεγχος αφορούσε κυρίως το αν κουβαλούσαμε φαγητό ή ποτό και δευτερευόντως το εισιτήριο για να μεγιστοποιήσει το κέρδος από τις πωλήσεις ο κύριος που συνελήφθηκε, 3) δεν υπήρχε πουθενά να καθίσεις εκτός βέβαια από ένα περίπτερο μιας εταρείας τσιγάρων που εκμεταλλευόταν το στην πλειοψηφία του νεανικό κοινό για να φωνάζουν εν χορώ "Δεν θα το κόψουμε ποτέ" (αλήθεια δεν ξέρω πόσο ταιριάζει η υποστήριξη αυτής της όπως και να 'χει μορφής εθισμού και εκμετάλλευσης του ανθρώπου -μια πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι οι καπνιστές απλώς χάνουν 7-8 χρόνια από την ζωή τους- σε μια κατά κοινή παραδοχή αριστερή συναυλία) 4) Η φροντίδα για τους θεατές μηδαμινή αφού μια γυναίκα που λιποθύμησε χρειαστηκε 1 ώρα για να διαπιστώσουν οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού τι έπρεπε να κάνουν και να την στείλουν στο κοντινότερο νοσοκομείο (δεν μπορούσαν να πληρώσουν οι διοργανωτές έναν γιατρό για ό,τι μπορούσε να συμβεί σε τόσο κόσμο) 5) Το όνομα του Manu Chao έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από κάποιους κυρίους και κυρίες που με κομματικό λόγο,ακόμα και μετά την είσοδο του στην σκηνή, προπαγάνδιζαν πχ υπέρ του αδιαφανούς δημοψηφίσματος του νερού -χωρίς παραβάν και με το ΝΑΙ με μεγάλα γράμματα να μπορούν να το βλέπουν και οι 3 ντουζίνες περίεργοι που βρίσκονταν συνήθως γύρω από την κάλπη / αλλά και προηγουμένως ο ράπερ που έκανε σουπόρτ έλεγε κάτι για "λευτεριά στους φυλακισμένους" (χωρίς ποτέ να καταλάβω γιατί δεν αξίζουν της ίδιας μεταχείρησης οι αθώοι άστεγοι συμπολίτες μας που ούτε σκότωσαν ούτε άσκησαν βία ούτε γενικά παρανόμησαν) 6) Μετά το περιστατικό και 5 λεπτά μετά την είσοδο του Manu Chao ανοιξαν οι πόρτες και μπορούσε να μπει ο καθένας, με αποτέλεσμα όλοι όσοι είχαν πληρώσει εισητήριο να αισθάνονται τραγικά ηλίθιοιΜε άλλα λόγια όλη η συναυλία ήταν ντροπή για όλον τον κόσμο του αντιφασισμού και του ανθρωπισμού που πήγε στην συναυλία αφού έγινε εξ ολοκλήρου με τη λογική "ό,τι πάρουμε, ότι φάμε, ό,τι πιούμε" -το άλλο το ξέρετε δεν θέλω να κοπώ.
Ενα ακόμα σχόλιο: Λυπάμαι αλλά διαφωνώ τελείως με την τελευταία παράγραφο. Καλώς η κακώς ο Manu Chao είναι ένας επαγγελματίας κάποιου βελινεκους και οι συνεργάτες-μάνατζερ του όφειλαν να τσεκάρουν αν η διοργάνωση γίνεται σωστά. Τέλος το ότι η διοργάνωση είχε φορέσει τον μανδύα του αντιφασισμού και του ανθρωπισμού δεν την κάνει απαραίτητα "επαγγελματική", ο επαγγελματισμός δεν έχει πολιτικό προσωπείο.
Ημασταν εκεί, είδαμε τα "επεισοδια", πραγματικά αυτά που γράφονται ειναι υπερβολικα. Πιο πολύ βέβαια γελάμε με τα σχόλια και τις υποθέσεις όσων δεν ήταν εκεί.Απλά ένα μάτσο τυπάδες προσπάθησαν να κάνουν μπάχαλα, δεν τους βγήκε, σε ενάμισι λεπτό είχε τελειώσει η υπόθεση.
Ημουν εκει με την αδερφη μου και καθομασταν σχετικα πισω γιατι ειχαμε και το 2χρωνο βαφτιστηρι της.καποια στιγμη παρα τη μουσικη ακουγαμε πετρες να πεφτουν και φωνες. δεκα λεπτα αφοτου ξεκινησε να παιζει ο manu ολα αυτα. το παλικαρι που τραυματιστηκε πολυ ηταν σχεδον διπλα μας. πολλοι προσπαθησαν να φυγουν αλλα δεν υπηρχε κανενος ειδους ασφαλεια στην εισοδο. οσο για τα σχολια καποιων οτι δε καταλαβαν τιποτα, λογικο γιατι ειχε απειρο κοσμο και οσοι ηταν απο τη μεση και μπροστα δε πηραν χαμπαρι τιποτα. παντως αρκετος κοσμος εφυγε. επισης να σχολιασω οτι ο ηχος ηταν επιεικως απαραδεκτος. φυσικα, μολις τα καταφεραμε, φυγαμε κι εμεις. κριμα, και πηγαμε μεγαλη χαρα.
Έτσι είναι, υπερβολές... Κανείς δεν έφυγε εκεί μπροστά ήμασταν και τα είδαμε. Έγινε μια φασαρία και τελείωσε.Όταν έχει τόσες χιλιάδες κόσμο γίνονται και αυτά. Απλά θα μπορούσε να είναι είναι καλύτερη η οργάνωση, γιατί με τόσο αναμονή στην είσοδο κοντέψαμε και εμείς να πλακωθούμε μεταξύ μας από τα νεύρα...:D
Μην ξεχναμε οτι ο Manu Chao ειναι συμβολο του αντιρατσισμου και της προασπισης των δικαιωματων των μεταναστων οντα ςμεταναστης και ο ιδιος. Πως το πραττει τωρα στην καθημερινοτητα του και ποσο το εμπορευεται αυτο ζητωντας μισο μυριο για να τραγουδησει σε αντιρατσιστικα αλλη κουβεντα. Ε αυτο καποιους θα ενοχλησε.Ακου η γιαγια μου παραπανω, φταινε λεει που πηραν κατι παραπανω οι νεο-μπομπ-ηδες
μαλλον υπερβαλλεις...για να ειχε τοσο φθηνο εισιτηριο μαλλον δεν ζητησε και τοσα πολλα αν σκεφτεις ποσα βγαζει και η διοργανωτρια εταιρεια...και αν το συγκρινεις με τα 40 ευρω που ειχε την προηγουμενη μερα ο ντυλαν και με κατι εικοσαρια στην καλυτερη μερικων δικων μας καλλιτεχνων,μαλλον ο συλλογισμος σου για το ποσα παιρνει και πως το εμπορευεται ολο αυτο μαλλον καπου πασχει!
τωρα το ειδα. αλλο λεω παιδια. ο,τι αυτη του η αντιρατσιστικη ταση μπορει να ηταν αιτια του ξυλου. απλα ειπα για να προλαβω τους διαφωνουντες οτι δε χρυσωνω το χαπι στον manu chao. δεν ξερω ποσα πηρε σε αυτη τη συναυλια. και ας πηρε οσα θελει, δουλεια του ειναι. για αντιρατσιστικο 2012 που ζητησε μεταφορικα και διαμονη αλλα και 500000 παραπανω ενω αντιστοιχα ονοματα πανε "τζαμπα", μονο με κατι συμβοκικο συν εξοδα, εκει πασχει το αντιρατσιστικο - φιλανθρωπικο της στασης του. η εικονα του λαικου μαχητη που υποστηριζει οτι εχει μπαζει