Για «εξευτελιστική και απάνθρωπη» συμπεριφορά σε κρατουμένους καταδικάστηκε η Ελλάδα από το  Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Η υπόθεση αφορούσε στις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Τρίπολης για τις οποίες κρατούμενοι προσέφυγαν στο Δικαστήριο. Στη συγκεκριμένη φυλακή κρατούνται άτομα που έχουν καταδικαστεί ή περιμένουν την δίκη τους για σεξουαλικά αδικήματα.

 

Οι 6 προσφεύγοντες υποστήριξαν ότι ενώ θα έπρεπε να στεγάζονταν 65 κρατούμενοι στα κελιά της φυλακής, τον Ιανουάριο του 2009 είχαν ανέλθει στους 177, στους 185 τον Ιούνιο του 2012 και τους 215 λίγους μήνες αργότερα.

 

Επιπλέον είπαν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι υπήρχαν μόνο εννέα ντους που βρίσκονταν στην αυλή, η θέρμανση προέρχονταν από έξι σόμπες πετρελαίου που δεν λειτουργούσαν ταυτόχρονα, το καλοκαίρι δεν υπήρχε κλιματισμός και εξαερισμός στα κελιά, οι τουαλέτες ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και το φαγητό πολύ χαμηλού επιπέδου.

 

Με την καταδικαστική για την Ελλάδα απόφαση του το Δικαστήριο υποχρεώνει τις ελληνικές αρχές να καταβάλλουν συνολική αποζημίωση 133.300 ευρώ, για ηθική βλάβη, στους δικαιωθέντες κρατούμενους.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr