Μετά τις συστάσεις των υπουργείων Υγείας και Περιβάλλοντος να κάνουμε χρήση ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων για να περιοριστεί η αιθαλομίχλη, τώρα η ΔΕΗ συστήνει να μην συνδυάζουμε ζέστη και σιδέρωμα για να μην υπάρξει μπλακ άουτ.

 

Αυτή η σύσταση έρχεται μάλιστα μόλις τρεις ημέρες μετά τις διαβεβαιώσεις Μανιάτη ότι η μαζική χρήση ηλεκτρικών σωμάτων δεν πρόκειται να προκαλέσει πρόβλημα στο ηλεκτρικό δίκτυο.

 

Όμως, σε ανακοίνωσή του, με τίτλο «Διασφάλιση ομαλής ηλεκτροδότησης τις περιόδους με αιθαλομίχλη, με περιορισμό της ταυτόχρονης χρήσης ηλεκτροβόρων ηλεκτρικών συσκευών», ο ΔΕΔΔΗΕ (θυγατρική της ΔΕΗ), επισημαίνει ότι για τις ημέρες που θα τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο, καλό είναι να περιορίζεται η χρήση των συσκευών αυτών. Συγκεκριμένα, «συνιστά κατά τη χρονική περίοδο που γίνεται χρήση ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση ηλεκτροβόρων οικιακών συσκευών στην απολύτως αναγκαία, για την αποφυγή προβλημάτων διακοπών ηλεκτροδότησης που ενδεχομένως προκύψουν στις εσωτερικές οικιακές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις αλλά και στο δίκτυο της περιοχής τους».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr