Τώρα, φόβοι για μπλακ άουτ λόγω θερμαντικών σωμάτων

Τώρα, φόβοι για μπλακ άουτ λόγω θερμαντικών σωμάτων Facebook Twitter
6

Μετά τις συστάσεις των υπουργείων Υγείας και Περιβάλλοντος να κάνουμε χρήση ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων για να περιοριστεί η αιθαλομίχλη, τώρα η ΔΕΗ συστήνει να μην συνδυάζουμε ζέστη και σιδέρωμα για να μην υπάρξει μπλακ άουτ.

Αυτή η σύσταση έρχεται μάλιστα μόλις τρεις ημέρες μετά τις διαβεβαιώσεις Μανιάτη ότι η μαζική χρήση ηλεκτρικών σωμάτων δεν πρόκειται να προκαλέσει πρόβλημα στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Όμως, σε ανακοίνωσή του, με τίτλο «Διασφάλιση ομαλής ηλεκτροδότησης τις περιόδους με αιθαλομίχλη, με περιορισμό της ταυτόχρονης χρήσης ηλεκτροβόρων ηλεκτρικών συσκευών», ο ΔΕΔΔΗΕ (θυγατρική της ΔΕΗ), επισημαίνει ότι για τις ημέρες που θα τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο, καλό είναι να περιορίζεται η χρήση των συσκευών αυτών. Συγκεκριμένα, «συνιστά κατά τη χρονική περίοδο που γίνεται χρήση ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση ηλεκτροβόρων οικιακών συσκευών στην απολύτως αναγκαία, για την αποφυγή προβλημάτων διακοπών ηλεκτροδότησης που ενδεχομένως προκύψουν στις εσωτερικές οικιακές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις αλλά και στο δίκτυο της περιοχής τους».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM