Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, γνωστός για τις ακραία συντηρητικές θέσεις του, εξέδωσε σήμερα μακροσκελή ανακοίνωση εννέα σελίδων στην οποία "αφορίζει" την επιχειρούμενη επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

 

Ο Μητροπολίτης καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην υλοποίηση "αυτής της ύβρεως κατά του Θεού και των ανθρώπων". Ο κ. Σεραφείμ βλέπει να "επιχειρείται το φοβερό αυτό αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας, του κιναιδισμού, του σοδομισμού, της αρσενοκοιτίας, της παρά φύσιν ασέλγειας, που προεκτείνεται στην παιδεραστία και παιδοφιλία, να παρουσιασθεί ως φυσιολογική κατάσταση, ως απλή διαφορετικότητα. Η πανανθρώπινη όμως συνείδηση ανά τους αιώνες γνωρίζει ως φυσιολογική συμπεριφορά τις σχέσεις ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα".

 

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς προσπαθεί να εμπλέξει και "ανωτέρους" του στην καταδίκη του "φαινομένου": "Για το σύνολο δε των Αγίων Πατέρων η ομοφυλοφιλία είναι το πιο σιχαμερό και ακάθαρτο αμάρτημα. Η υποστήριξη και αθώωση της ομοφυλοφιλίας αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς το Θεό - Δημιουργό του ανθρώπου σε άρσεν και θήλυ και βλάσφημη κατάργηση του Ευαγγελίου".

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr