Απεργία την Πρωτομαγιά

Μαζικές κατασχέσεις σε λογαριασμούς για χρέη στην εφορία

Μαζικές κατασχέσεις σε λογαριασμούς για χρέη στην εφορία Facebook Twitter
1

Κατά 130% έχουν αυξηθεί από τις αρχές του χρόνου τα αιτήματα που έχουν δεχτεί οι τράπεζες για κατασχέσεις λογαριασμών φορολογουμένων που εμφανίζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις αρχές του 2012 η εφορία έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις, σε περισσότερους από 50 χιλιάδες λογαριασμούς.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», το ύψος της κατάθεσης στην οποία μπορεί να γίνει κατάσχεση, ξεκινά από λίγα ευρώ και φτάνει μέχρι χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με τα χρήματα που υπάρχουν στον λογαριασμό αλλά και τα συνολικά χρέη προς το Δημόσιο.

Πάντως δεν λείπουν και μεμονωμένες περιπτώσεις όπου έχουν γίνει κατασχέσεις ακόμα και επιδομάτων ανεργίας, παρότι ο νόμος ορίζει αυστηρά ότι το επίδομα ανεργίας είναι ακατάσχετο. Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ δηλώνει ότι «το υπουργείο Οικονομικών δεν γνωρίζει αν ο φορολογούμενος έχει χρήματα σε κάποιον λογαριασμό ή αν αυτός ο λογαριασμός προστατεύεται από ακατάσχετο, όπως ισχύει για παράδειγμα με τα επιδόματα ανεργίας».

1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Χαχαχα, και το ΣΔΟΕ απλά συλλαμβάνει όσους χρωστούν εκατομμύρια αναγγέλοντας το πάντα σε όλα τα ΜΜΕ για να ακούγεται ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους αν και είναι μαθηματικά βέβαιο πως ούτε ευρώ δε θα πάρουν από αυτούς και θα συνεχίσουν ελεύθεροι να φοροδιαφεύγουν με κραυγαλέο τρόπο.