Σύψας: Στο «τραπέζι» η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6μμ στην Αττική

Σύψας: Στο «τραπέζι» η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6μμ στην Αττική Facebook Twitter
Σύψας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα (Eurokinissi)
0

Στην περίπτωση που η Αττική «μπει στο κόκκινο» όπως εισηγήθηκε η υποεπιτροπή λοιμωξιολόγων, τότε αυτό μπορεί να μεταθέσει την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Νικόλαο Σύψα.

Το μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό, μιλώντας στο OPEN ανέφερε ότι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5π.μ της επόμενης ημέρας (προς το παρόν η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9μμ). 

Παράλληλα, στην περίπτωση που η περιφέρεια Αττικής, εκτός των νησιών του Αργοσαρωνικού, μπει στο «κόκκινο», στο λιανεμπόριο θα επανέλθει η μέθοδος του click away.

Επισήμανε πως δεν έχουν ξεφύγει ακόμη τα πράγματα στην Αττική, κάτι που θέλουν να προλάβουν οι ειδικοί και η κυβέρνηση. Γι' αυτό συζητούν από τώρα πιο σκληρά μέτρα.

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως η αύξηση των νοσηλειών και των ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία και έχει ξεπεράσει το 60%, είναι οι δύο δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς.

Σχολιάζοντας το άνοιγμα Λυκείων και Γυμνασίων, σημείωσε πως προτείνεται το άνοιγμα μόνο της Γ' Λυκείου, παρόλο που στο παρελθόν είχε αποκλείσει μια τέτοια πιθανότητα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ο κ. Σύψας δήλωσε πως σήμερα η επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει για τις «κόκκινες» περιοχές. Μετά την εισήγησή τους αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Με πληροφορίες του OpenTV

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήμαρχος Μυκόνου για τον Πάνορμο: Από εμάς, η επιχείρηση παραμένει σφραγισμένη διότι δεν έχει άδεια

Ελλάδα / Δήμαρχος Μυκόνου για τον Πάνορμο: Από εμάς, η επιχείρηση παραμένει σφραγισμένη διότι δεν έχει άδεια

Λειτουργεί η επιχείρηση στην παραλία Πάνορμος αν και είχε σφραγιστεί από τον δήμο Μυκόνου το καλοκαίρι του 2023 - Ανύπαρκτη η επιχείρηση στο MyCoast - Τι δηλώνει στη LiFO ο δήμαρχος Μυκόνου
NEWSROOM
Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM