Ένοχοι κρίθηκαν οι 21 από τους 24 κατηγορούμενους για την πολύκροτη υπόθεση της τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι από το  Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ήταν και οι αδερφοί Μελέτη, "αρχινονοί" της συμπρωτεύουσας και η μητέρα τους.

 

Πιο αναλυτικά, ο μεγαλύτερος από τα αδέρφια κρίθηκε ένοχος για συγκρότηση και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, τοκογλυφία κατ' εξακολούθηση και εκβιασμό σε επιχειρήσεις. Τα άλλα δύο αδέρφια κρίθηκαν ένοχα για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τοκογλυφία κατ' εξακολούθηση και εκβιασμό σε επιχειρήσεις. Η μητέρα τους, κρίθηκε σύμφωνα με το thestival, ένοχη για συμμετοχή στην οργάνωση και συμμετοχή σε μία υπόθεση τοκογλυφίας ενώ η σύζυγος του μεγαλύτερου αδερφού ως μέλος της οργάνωσης και για απλή συνέργεια σε τοκογλυφία.

 

Για εκβιασμό κρίθηκαν ένοχοι οι υπόλοιποι 16 κατηγορούμενοι, ως μέλη της οργάνωσης την τελευταία διετία ενώ δύο απαλλάχτηκαν και ένας είναι φυγόδικος.

 

To δικαστήριο μοίρασε ποινές κάθειρξης, από 10 χρόνια και 3 μήνες έως 31 χρόνια, ενώ οι πιο βαριές καμπάνες ήταν για τα δύο αδέλφια, στους οποίους επιβλήθηκαν, αντίστοιχα, ποινές κάθειρξης 29 και 31 ετών. Ο τρίτος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και τριών μηνών. Το δικαστήριο δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τους επέβαλε και χρηματικά πρόστιμα 5.300, 70.000 και 110.000 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr