13,6 εκατομμύρια επιστράφηκαν από συντάξεις-μαϊμού

13,6 εκατομμύρια επιστράφηκαν από συντάξεις-μαϊμού Facebook Twitter
0

Στα 26 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το ποσό των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων, δηλαδή των συντάξεων-μαιμού, σύμφωνα με έγγραφο του αν. υπουργού Οικονομικών κ. Σταικούρα. Από αυτά έχουν επιστραφεί συνολικά 13,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναζητούνται ακόμη 12,4 εκατομμύρια. Σύμφωνα με τον κ. Σταικούρα η διαδικασία αναζήτησής τους είναι σε εξέλιξη.

Όπως εξάλλου ενημερώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα (Μάρτιος 2013) της καταγραφής συνταξιούχων, η οποία διεξήχθη από 15.03.2012 έως 31.10.2012, και η οποία συνεχίζεται ακόμη στις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεδομένου ότι ακόμη προσέρχονται συνταξιούχοι για απογραφή, δεν έχουν καταγραφεί 2.277 συνταξιούχοι (επί συνόλου 429.823 συνταξιούχων του Δημοσίου). Από αυτούς 1.018 περιπτώσεις είναι συνταξιούχοι ΟΓΑ/Εθνικής Αντίστασης. Η σύνταξή τους έχει ανασταλεί από 01.10.2012.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος ζητούσε να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας και του εντοπισμού των παράνομων συντάξεων, για τη διαδικασία επιστροφής των χρημάτων, αλλά και την ποινική διαδικασία που τυχόν κινείται.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΡΟ ΓΡΑΜΜΗ 4 ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ

Ελλάδα / Μετρό Γραμμή 4: Ολοκληρώνεται η σήραγγα Κατεχάκη-Ευαγγελισμός, πού είναι ο μετροπόντικας τώρα

Ο μετροπόντικας «Αθηνά» αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να εμφανιστεί στο φρέαρ Ευαγγελισμού, στη συμβολή των λεωφόρων Βασιλέως Κωνσταντίνου και Μιχαλακοπούλου
THE LIFO TEAM
Άη Στράτης: Στην Αθήνα ο 35χρονος δήμαρχος του νησιού - Θα ξεκινήσει τις θεραπείες για τον καρκίνο

Ελλάδα / Άη Στράτης: Στην Αθήνα ο 35χρονος δήμαρχος του νησιού - Θα ξεκινήσει τις θεραπείες για τον καρκίνο

Ο Κωνσταντίνος Σινάνης περιέγραψε την δύσκολη πορεία από τη στιγμή της διάγνωσης μέχρι σήμερα, αλλά και τα μηνύματα στήριξης και δύναμης που δέχτηκε από τον κόσμο
THE LIFO TEAM