Ένταση και παραλίγο επεισόδια το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου πήγαν μέλη της Χ.Α. που είχαν προαναγγείλει για σήμερα αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες». Έξω από το νοσοκομείο είχαν συγκεντρωθεί μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων που διαμαρτυρήθηκαν για την κίνηση της Χ.Α. και εκσφενδόνισαν καφέδες και μπουκάλια με νερό κατά του βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλου ενώ υπήρξαν και λεκτικές αντιπαραθέσεις. Η παρουσία της αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα και τα μέλη της Χ.Α. αποχώρησαν μετά την αιμοδοσία συνοδεία αστυνομικών. Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Λάζαρος Μακρής, δήλωσε ότι το αίμα που έδωσαν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, θα διατεθεί όπου κρίνει απαραίτητο το νοσοκομείο, χωρίς φυλετικούς ή άλλους περιορισμούς.

 

Ανακοίνωση εν όψει της χρυσαυγίτικης «καθαρής» αιμοδοσίας είχε εκδώσει ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας από την Παρασκευή, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι

«η διαχείριση του αίματος αποτελεί καθήκον και ευθύνη των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας και όχι των ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών ή και των Συλλόγων. Γίνεται δε με μοναδικό γνώμονα αυτών που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

 

Η προσπάθεια εκμετάλλευσης της εθελοντικής αιμοδοσίας και ειδικότερα η εκμετάλλευση της χορήγησης ή η παρεμπόδιση συλλογής του πολύτιμου αυτού ανθρώπινου στοιχείου, του αίματος, για λόγους προώθησης πολιτικών και ρατσιστικών επιδιώξεων, είναι απάνθρωπη και καταδικάζεται απερίφραστα.»

 

Τονιζόταν ακόμη ότι «οι φιάλες αίματος που συλλέγονται κατά την διάρκεια εθελοντικής αιμοδοσίας, χορηγούνται με αποκλειστικά ιατρικά κριτήρια, σε όσους έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr