Πέθανε ο Λουκάς Θεοδωρακόπουλος

Πέθανε ο Λουκάς Θεοδωρακόπουλος Facebook Twitter
2

Πέθανε σήμερα ο Λουκάς Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος υπήρξε υπεύθυνος του περιοδικού «Αμφί» από το 1979 μέχρι το 1984 και μέλος του Απελευθερωτικού Κινήματος Ομοφυλόφιλων Ελλάδας (ΑΚΟΕ).

Ο Λουκάς Θεοδωρακόπουλος γεννήθηκε στην Άμφισσα της Παρνασσίδας το 1925. Πέρα από την ακτιβιστική δράση του και τη δουλειά του στο «Αμφί», ο Λουκάς Θεοδωρακόπουλος ασχολήθηκε με την ποίηση και τη λογοτεχνία από το 1954. Είχε εκδώσει εφτά ποιητικές συλλογές και δύο πεζογραφήματα, ενώ είχε μεταφράσει από τα Γαλλικά και τα Αγγλικά ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων μεγάλων συγγραφέων και στοχαστών. 

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο, 27/4/2013 στο 3ο Δημοτικό Κοιμητήριο Αθήνας στη Νίκαια.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΡΩΠΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 40ΧΡΟΝΗΣ

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Δεν θυμάμαι εάν συνέβη, έχουμε σχέση αγάπης» λέει το θύμα

Χαρακτήρισε «λάθος» τη σύλληψη του συντρόφου της και υποστηρίζει πως μπορεί να την χτύπησαν οι γείτονες - «Μπορεί να γύρισε σπίτι και να με βρήκε αλλά δεν νομίζω ότι ήταν εκείνος που μου επιτέθηκε»
LIFO NEWSROOM