Το Ειρηνοδικείο Ακράτας δικαίωσε 62χρονη δανειολήπτρια κουρεύοντας το χρέος της κατά 76% που αντιστοιχεί σε 306 χιλιάδες ευρώ από συνολικό χρέος 401 χιλιάδων. Έτσι για τη δανειολήπτρια μένει το ποσό των 80.000 ευρώ για να αποπληρώσει σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Εξαίρεσε επίσης από την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της την πρώτη κατοικία της αλλά και το αδιαίρετο ποσοστό αυτής σε άλλη κτισμένη το 1900, παλαιά κατοικία της, την οποία έκρινε ότι δεν παρουσιάζει κανένα αγοραστικό ενδιαφέρον.

 

Η 62χρονη δανειολήπτρια, χήρα εδώ και 30 χρόνια και μητέρα δύο παιδιών, υπέστη  σύμφωνα με το thebest εκγεφαλικό επεισόδιο πρόσφατα. Χρωστούσε σε 11 τράπεζες και δεχόταν συχνά τηλεφωνήματα από εισπρακτική εταιρία. Εισπράττει μηνιαία σύνταξη 2.010 ευρώ, ενώ το κόστος διαβίωσης της ανέρχεται σε 1.100 ευρώ.

 

Η οφειλέτρια εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, της περικοπής του ποσού της σύνταξης της, της αύξησης των φόρων, της ασθενείας της και της αύξησης του κόστους ζωής της βρέθηκε χωρίς δόλο σε μόνιμη και διαρκή αδυναμία εκπλήρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων, τις οποίες ωστόσο παλαιότερα εξυπηρετούσε.

 

Η υπόθεση συζητήθηκε από το Ειρηνοδικείο Ακράτας, όπου κατέθεσαν εκτός της δανειολήπτριας ενστάσεις και προτάσεις και οι 11 εκπρόσωποι των τραπεζών αλλά η 62χρονη δικαιώθηκε.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr