Μεταφορική εταιρία που έχει αναλάβει να «καθαρίσει» το Σκορπιό από παλιά υλικά έπιασε ήδη δουλειά, μετά την αγορά του νησιού από Ρώσο επιχειρηματία. Το νησί  από σήμερα πλέον περνά στην ιδιοκτησία του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ και της κόρης του Κατερίνα Ριμπολόβλεβα.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Ρώσος ολιγάρχης κατέβαλε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του Σκορπιού.

 

 

Όπως γράφει η Σίβυλλα στο Βήμα, η κόρη του Ρώσου επιχειρηματία ήταν εκείνη που έκανε το πρώτο deal με την Αθηνά Ωνάση για την αγορά του Σκορπιού:

 

«Ο Ρώσος ολιγάρχης Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, η κόρη του Εκατερίνα και ο γιος του ο οποίος όπως λέγεται θα «εκμεταλλευτεί» τουριστικά το διπλανό μικρό νησάκι Σπάρτη, μέσα από την αγορά του Σκορπιού, έγιναν αμέσως συμπαθείς στους κατοίκους των γύρω νησιών. Οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν ότι το Ιόνιο θα ζήσει και πάλι μεγαλειώδεις στιγμές. Όπως τότε που έφθαναν στην περιοχή με yachts και ελικόπτερα οι jet setters φίλοι του Ωνάση, της Κάλλας, της Τζάκι και αργότερα της Χριστίνας.

 

Η Εκατερίνα ή Κάτια όπως την φωνάζει ο daddy Ντιμίτρι, γνωρίζει λέει την ιστορία του νησιού και σέβεται τις παραδόσεις. Η δις Ριμπολόβλεφ, φοιτήτρια του Χάρβαρντ, παρουσιάζεται ως ένα φιλεύσπλαχνο good girl, αφοσιωμένο στις επιθυμίες και προσταγές του μπαμπά. Αντίθετα η Αθηνά δεν αγαπάει την Ελλάδα όπως υποστηρίζουν πολλοί. Μαζί με το σαλέ των Ωνάσηδων στο St. Moritz και την εκπληκτική συλλογή κοσμημάτων της μαμάς Χριστίνας (τα περισσότερα με την υπογραφή Harry Winston) πούλησε και το ιδιόκτητο νησί, δίπλα στο Μεγανήσι.

 

H Αθηνά Ωνάση και η Εκατερίνα Ριμπολόβλεφ γνωρίστηκαν λέει σε ιππικούς αγώνες στο Valkenswaard στην Ολλανδία. Λίγο μετά σε μια από τις κατοικίες της Αθηνάς στην Βραζιλία έγιναν οι συζητήσεις για την πώληση του Σκορπιού. Γνωρίζω ότι η οικογένεια Ριμπολόβλεφ έχει στενές σχέσεις με αρκετούς Κύπριους μεγαλοεπιχειρηματίες (ο Ντιμίτρι κατείχε το 10% της Τράπεζας Κύπρου ως γνωστό) όπως και κάποιους Έλληνες tycoons οι οποίοι ζουν μόνιμα στο εξωτερικό. Όπως την Κρις Γουλανδρή-Ο΄ Ράιλι και την Μαρία Νιάρχου. Και οι δύο κυρίες διαθέτουν μεγάλες φάρμες εκτροφής αλόγων. Δεν γνωρίζω αν οι μπίζνες ή αγοραπωλησίες γίνονται σε... στάβλους, ιππικούς αγώνες ή στα private clubs. Μάλλον τα διεθνή δικηγορικά γραφεία και οι σύμβουλοι επιχειρήσεων των γνωστών tycoons ανακαλύπτουν «φιλέτα» διαφόρων ειδών και προχωρούν σε προτάσεις.»

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr