Αυτός είναι ο καλύτερος νέος ερευνητής στην καρδιαγγειακή ιατρική

Αυτός είναι ο καλύτερος νέος ερευνητής στην καρδιαγγειακή ιατρική Facebook Twitter
Γιάννης Χατζηζήσης
1

Πρόκειται για τον 36χρονο καρδιολόγο Γιάννη Χατζηζήση. Τελευταία βραβεύτηκε με το Βραβείο Κωνσταντίνος Σαμαράς για τον καλύτερο νέο ερευνητή στην καρδιαγγειακή ιατρική.

25 βραβεία και διακρίσεις από διεθνείς και εθνικούς επιστημονικούς οργανισμούς έχει στο βιογραφικό του από το 2005 μέχρι σήμερα. Μόνο το 2008 βραβεύτηκε τέσσερις φορές από διαφορετικούς οργανισμούς - την Αμερικανική Καρδιολογική Ενωση, την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία, την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και την Ακαδημία Αθηνών. Μάλιστα, είναι εντυπωσιακό πως για δύο συνεχόμενες χρονιές, 2008 και 2009, η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία τού απένειμε το ασημένιο και το χρυσό μετάλλιο του καλύτερου νέου ερευνητή.

Η πρόσφατη διάκριση - Βραβείο Κωνσταντίνος Σαμαράς - ήρθε από την Α' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ελληνικό Ιδρυμα Καρδιολογίας. Η έρευνα του επικεντρώνεται στην πρόληψη του εμφράγματος. Ζει στην Αμερική όπου διεξάγει την έρευνα του, όνειρο του όμως είναι η επιστροφή στην Ελλάδα. Ο Πίτερ Στόουν καθηγητής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ έχει πει για αυτόν: «Με την ανεξάρτητη και δημιουργική σκέψη του, θα είναι αναμφίβολα στο μέλλον πρωτοπόρος στην έρευνα για την αθηροσκλήρωση και την καρδιαγγειακή νόσο». Ο Γιάννης Χατζηζήσης έχει δηλώσει: «Η ελπίδα είναι σημαντικότερη από τις οικονομικές απολαβές και εμένα μου φτάνει».

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM