MET GALA 2024

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Κλείνουν τα Τέμπη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Κλείνουν τα Τέμπη Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες που προχωρούν σε αποκλεισμό των σηράγγων των Τεμπών, αλλά και των διοδίων στα Μάλγαρα, μετά τις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου.


Η Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων δεν αποκλείει την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα.


«Είναι γελοίο να παλεύουμε για το αυτονόητο εδώ και 15 ημέρες. Αρνούνται το στοιχειώδες να συναντηθούμε για να συζητήσουμε», είπε αναφερόμενος στην Κυβέρνηση ο Ρίζος Μαρούδας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6»

«Η Κυβέρνηση αρνείται να συναντηθεί μαζί μας, να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα αιτήματα. Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να γίνει αυτή η συνάντηση για να δοθούν λύσεις. Με το κλείσιμο των Τεμπών θέλουμε να πιέσουμε την Κυβέρνηση για να μας δώσει απαντήσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών.

«Εμείς θα πάμε με τρακτέρ και αυτοκίνητα, όχι για να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο, αλλά για να πιεστεί η Κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο κ. Μαρούδας.

Ανάμεσα στα αιτήματα των ο εκπρόσωπος των αγροτών ανέφερε, μεταξύ άλλων, τις πολύ χαμηλές τιμές στα προϊόντα, το τεράστιο κόστος παραγωγής με 1,5 ευρώ το πετρέλαιο στην Ελλάδα και 60 λεπτά το αγροτικό πετρέλαιο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την αύξηση των εισφορών στον ΕΦΚΑ μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Τέλος αναφερόμενος στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, ο κ. Μαρούδας είπε ότι «τον συναντήσαμε πριν βγούμε στα μπλόκα, στα περισσότερα δήλωσε αναρμόδιος. Ο κ. Αραχωβίτης λέει ψέματα, γιατί βγήκε και δήλωσε την πρώτη ημέρα ότι μας ικανοποίησε τα αιτήματα και μετά βάλαμε άλλα, υπονοώντας ότι θέλαμε να ρίξουμε την Κυβέρνηση».

Ελλάδα
0

MET GALA 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήμαρχος Μυκόνου για τον Πάνορμο: Από εμάς, η επιχείρηση παραμένει σφραγισμένη διότι δεν έχει άδεια

Ελλάδα / Δήμαρχος Μυκόνου για τον Πάνορμο: Από εμάς, η επιχείρηση παραμένει σφραγισμένη διότι δεν έχει άδεια

Λειτουργεί η επιχείρηση στην παραλία Πάνορμος αν και είχε σφραγιστεί από τον δήμο Μυκόνου το καλοκαίρι του 2023 - Ανύπαρκτη η επιχείρηση στο MyCoast - Τι δηλώνει στη LiFO ο δήμαρχος Μυκόνου
NEWSROOM
Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM