MET GALA 2024

Αυτός είναι ο άνδρας που πήδηξε από τον Πύργο των Αθηνών με «παρά πέντε»

Αυτός είναι ο άνδρας που πήδηξε από τον Πύργο των Αθηνών με «παρά πέντε» Facebook Twitter
0

Το απόγευμα της Πέμπτης συνέβη κάτι πραγματικά πρωτοφανές στην Αθήνα.

Ενώ στο κοινοβούλιο οι βουλευτές συζητούσαν για την Συμφωνία των Πρεσπών και το κέντρο της πόλης είχε «παραλύσει» από τρία συλλαλητήρια, ένας άνδρας εκμεταλλεύθηκε τους άδειους δρόμους, ανέβηκε στην ταράτσα του Πύργου των Αθηνών και πήδηξε με «παρά πέντε» στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Ο άνδρας κατάφερε να ανέβει στην ταράτσα του πανύψηλου κτιρίου, ύψους 103 μέτρων, καθώς η πόρτα που οδηγεί σε αυτήν παραμένει πάντα ξεκλείδωτη για λόγους ασφαλείας.

Λίγο μετά την προσγείωσή του, ο 41χρονος αλεξιπτωτιστής προσήχθη από την αστυνομία στο Α.Τ Αμπελοκήπων. 

Σύμφωνα με συγγενείς του άνδρα που επικαλείται το Newsit.gr, ο άνδρας εργάζεται σε εταιρεία και οι ελεύθερες πτώσεις είναι το χόμπι του. 

Στο παρελθόν είχε υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις, μετά από επιμονή του πατέρα του, που υπήρξε επίσης αλεξιπτωτιστής και, μετά την στρατιωτική του θητεία, παθιάστηκε με το συγκεκριμένο extreme sport. 

«Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό εχθές, είχαμε και το συλλαλητήριο, μπορεί να τον περνούσαν για τρομοκράτη και να είχε σοβαρές συνέπειες» δήλωσε οι συγγενής του. 

Ο 41χρονος έχει ασχοληθεί και με τις πτήσεις με wingsuit, που απευθύνεται αποκλειστικά σε έμπειρους αλεξιπτωτιστές με τουλάχιστον 200 άλματα ελεύθερης πτώσης.

Το καλοκαίρι του 2013 είχε συμμετάσχει και στο φεστιβάλ ελεύθερης πτώσης που έγινε στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου.

Τότε είχε δηλώσει σε συνέντευξή του: «Όπως πολλοί άλλοι συναθλητές, στα πρώτα άλματα ως αλεξιπτωτιστής είχα ανάμεικτα συναισθήματα. Θυμάμαι τον εαυτό μου, ντυμένο με πλήρη εξάρτυση μέσα στο αεροσκάφος. Ήθελα να τα πετάξω όλα από πάνω μου και να το βάλω στα πόδια. Τώρα, ύστερα από τόσες εμπειρίες, χαμογελάω με τις τότε αντιδράσεις μου, που ήταν βέβαια απολύτως φυσιολογικές. Με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα με τον άνθρωπο, ο φόβος αποσύρεται στα βάθη της συνείδησης».

Τα πτυχία αλεξιπτωτιστή χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των αλμάτων και την πρόοδο τους. Για να πάρει κανείς το πτυχίο Α' τάξης πρέπει να έχει κάνει τουλάχιστον 25 άλματα. Για την Β' κατηγορία 50, για την C, 200 και για την D, 500 άλματα. 

Ελλάδα
0

MET GALA 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM