Εκκενώνονται κοινότητες σε Αγίους Θεοδώρους, Αλεποχώρι και Λουτράκι - Τα ανοιχτά μέτωπα (upd)

Εκκενώνονται κοινότητες σε Αγίους Θεοδώρους, Αλεποχώρι και Λουτράκι - Τα ανοιχτά μέτωπα (upd) Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Σε προληπτική εκκένωση της κοινότητας Λεοντάρι των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας προχωρούν οι αρχές, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας, Καλλίρης.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η απόφαση για προληπτική εκκένωση ελήφθη επειδή το μέτωπο της φωτιάς στην Κινέττα 'πέρασε' στην Κορινθία και προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο, σε περίπτωση που αλλάξουν διεύθυνση οι άνεμοι, θελήσαμε να κινηθούμε έγκαιρα».

Όπως πρόσθεσε, «στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ μηχανήματα έργου ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες».

Επίσης, σε προληπτική εκκένωση των οικισμών Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι, στο Λουτράκι, καθώς και κατασκήνωσης στο Αλεποχώρι, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, προχωρούν οι τοπικές Αρχές.

Όσον αφορά στο άλλο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Ζεμενό, ο Πελοπίδας Καλλίρης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές».

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι εξής πυρκαγιές,

Στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη, όπου επιχειρούν 74 οχήματα, 150 πυροσβέστες και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα. 


Στην Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Αττικής, όπου στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές, 46 άτομα πεζοπόρου τμήματος και δύο αεροσκάφη.


Στη θέση Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας, όπου επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο κι ένα ελικόπτερο.


Στη θέση Μετόχι Βρυσσών, στα Χανιά Κρήτης, όπου επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 27 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων κι ένα ελικόπτερο.


Στην πυρκαγιά στον Πλατανιά Χανίων, στη θέση Κακόπετρα, όπου επί ποδός βρίσκονται 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο ελικόπτερα.


Στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, όπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος κι ένα ελικόπτερο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατροπή βυτιοφόρου: Κατεδαφίζεται η γέφυρα - Aντιδρόμηση στην Εθνική - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα και αύριο

Ελλάδα / Ανατροπή βυτιοφόρου: Κατεδαφίζεται η γέφυρα - Aντιδρόμηση στην Εθνική - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα και αύριο

Πώς κινούνται τα οχήματα σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή των Ευρωεκλογών - Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών - Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
NEWSROOM