Τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί η ΤτΕ δείχνουν πτώση της τάξης του 9%, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012, οι αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό, σε σύγκριση με αυτές της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουνίου 2011.

 

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων (87,8%), παρουσίασαν την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012 μείωση 7,9%, έναντι της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουνίου 2011, ενώ τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν μείωση 11,6%.

 

Σημαντική μείωση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από τη Γαλλία, τη Βουλγαρία, την Ολλανδία, την Πολωνία και τη Γερμανία, ενώ σημαντική αύξηση των αφίξεων παρατηρείται από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αλβανία και την Ισπανία.

 

Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αφίξεων μη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέχει η Γερμανία (12,8%) και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (12,7%) και η Γαλλία (6,3%). Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σημαντική μείωση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από την Αμερική.

 

Στην ανάλυση των στοιχείων, κατά μέσο μεταφοράς και σταθμό εισόδου, παρατηρείται ότι σημαντικές αφίξεις γίνονται αεροπορικώς. Το αεροδρόμιο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, κατά την παραπάνω περίοδο, είναι το Αεροδρόμιο Αθηνών (21,8%) και ακολουθούν τα αεροδρόμια του Ηρακλείου (11,6%), της Ρόδου (9,2%) και της Θεσσαλονίκης (6,5%).

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr