Οι φωτογραφίες διαδηλωτών ντυμένων ναζί κατά την επίσημη επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας στη χώρα μας έκαναν τον γύρο του κόσμου. Τα πρόσωπα τριών εξ αυτών φιγουράρουν πλέον στην Bild, όπου επισημαίνουν ότι δεν έχουν τίποτα εναντίον των Γερμανών παρά μόνο με την Άγκελα Μέρκελ. Η γερμανική Bild συνάντησε τους Έλληνες που ντύθηκαν ναζί για να υποδεχτούν την Άνγκελα Μέρκελ και ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι δύο από αυτούς είναι μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δύο από τους άνδρες που ήταν στη συγκέντρωση είναι μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ, αναφέροντας μάλιστα ότι εκπροσωπεί εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Βαλασόπουλος ανέφερε στην Bild ότι επέλεξαν να ντυθούν ναζί προκειμένου να προσελκύσουν την προσοχή. "Θέλαμε να δείξουμε με ειρηνικό τρόπο πως η Μέρκελ συμπεριφέρεται σαν ένας δεύτερος δικτάτορας που πρέπει να σταματήσει. Δεν πρέπει να υπάρχουν απολύσεις στη δημόσια διοίκηση", αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

 

Φρόντισε μάλιστα να διαχωρίσει τους Γερμανούς από την καγκελάριο, τονίζοντας πως οι πολίτες είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά όχι και οι πολιτικές που ακολουθεί η Άγκελα Μέρκελ. Δύο εκ των πρωταγωνιστών της διαμαρτυρίας, ο Ηλίας Κουτσουτέλης και ο Χρήστος Ευθυμίου, καθώς ο Θέμης Βαλασόπουλος δεν βρισκόταν στο αυτοκίνητο, μίλησαν επίσης στην εφημερίδα και εξήγησαν τους λόγους που χρησιμοποίησαν τη ναζιστική περιβολή.

 

 

"Ήταν ένα τεράστιο συναίσθημα. Δε νομίζω ότι μπορεί η Μέρκελ να καταστρέψει περισσότερο την Ελλάδα", σημειώνει ο Χρήστος Ευθυμίου που βρισκόταν στο αυτοκίνητο και φορούσε μάσκα αερίων. Ο Ηλίας Κουτσουτέλης σημειώνει από την πλευρά του πως δεν τα έχουν με τους Γερμανούς, αλλά με την καγκελάριο της Γερμανίας. Ο μισθός του, όπως ανέφερε, μειώθηκε περισσότερο από 40%, επισημαίνοντας πως δεν ξέρει πια πώς να ταΐσει την οικογένειά του.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr