Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Ανοιχτά σήμερα και αύριο τα καταστήματα για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Στην Αθήνα, τα μικρά καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 09.00 το πρωί έως και τις 6.00 το απόγευμα, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου, ενώ τα πολυκαταστήματα και τα μεγάλα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8.00 το βράδυ, ανάλογα με την πολιτική της κάθε εταιρείας.

Αύριο παραμονή Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 05:00 το απόγευμα και τα πολυκαταστήματα μέχρι τις 08:00.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά Δευτέρα πρώτη μέρα του χρόνου και τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και φέτος κατά την 1η και 6η Ιανουαρίου 2018 στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας ενώ στο σιδηροδρομικό δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπάρξει αναστολή της κυκλοφορίας ορισμένων δρομολογίων.Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ θα ισχύσει πρόγραμμα δρομολογίων Κυριακής και αργιών για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Στις 02/01/2018, ημέρα Τρίτη, θα εφαρμοστεί πρόγραμμα δρομολόγησης «Σαββάτου» με τις ακόλουθες ιδιαιτερότητες:

-Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε επιμέρους ανάγκες γραμμών (πρώτα δρομολόγια 05:00, ειδικά δρομολόγια κ.τ.λ.).

-Οι γραμμές του αεροδρομίου θα λειτουργήσουν με το προγραμματισμένο πρόγραμμα των 7 ημερών.

-Για τις συχνότητες δρομολογίων κατά τις ημέρες των εορτών για το Μετρό γραμμές 1, 2 και 3 και τις γραμμές Τραμ, μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.oasa.gr.

Επίσης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, όπως κάθε χρόνο, παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς αναστέλλει τη κυκλοφορία ορισμένων τοπικών δρομολογίων του δικτύου, των προαστιακών γραμμών, καθώς και ορισμένων δρομολογίων στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη, λόγω των εορτών.

Θεσσαλονίκη 

Έως τις 6 το απόγευμα θα είναι ανοιχτά σήμερα, Σάββατο, τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη. Αύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ κλειστά θα παραμείνουν, τη Δευτέρα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Την Τρίτη, 2/1, ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει, όπως παραδοσιακά και εθιμικά γίνεται, τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

Στο μεταξύ, στις 10 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν αύριο, 31/12, τα τελευταία δρομολόγια των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης. Αυτό ισχύει για όλα τα δρομολόγια από αφετηρία και τέρμα κάθε γραμμής, εκτός από τη γραμμή 78Ν «ΚΤΕΛ– Αεροδρόμιο», που θα εκτελεστεί κανονικά, από τις 10 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM