Στα ύψη η αιθαλομίχλη στην Αττική- Συστάσεις για την χρήση τζακιών και θερμαστρών

Στα ύψη η αιθαλομίχλη στην Αττική- Συστάσεις για την χρήση τζακιών και θερμαστρών Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
0

Το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε στην Αττική, υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10, μεγαλύτερα από 100 μg/m3, για το 24ωρο της 25.12.2017. Συγκεκριμένα στο σταθμό ΜΑΡΟΥΣΙ 114 μg/m3 και ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 113 μg/m3.

Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα 27 Δεκεμβρίου θα επικρατήσουν μετεωρολογικές συνθήκες (άπνοια, θερμοκρασιακή αναστροφή) που ευνοούν τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος συνιστά στους πολίτες την αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας και παρακαλεί θερμά για τη θετική τους ανταπόκριση στη σύσταση αυτή.

Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρχει αξιόλογη μεταβολή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM