«Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα, στον πυρήνα των αξιών μας. Δεν εμπορευματοποιείται, ασχέτως αν έχει κόστος. Πρόθεσή μας είναι να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΥΔΑΠ και να διατηρηθεί το 51% της εταιρείας στην κατοχή του δημοσίου. Αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Γιάννης Μπενίσης, σε συνάντηση με δημοσιογράφους.

 

«Κανένας συμπολίτης μας δε θα ξεμείνει από νερό» ξεκαθάρισε, αρκεί, όπως εξήγησε, «να έρθει να μας δηλώσει την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις οφειλές του, προσκομίζοντας τα αντίστοιχα δικαιολογητικά». Το πιο σύνηθες μέχρι σήμερα, επισήμανε ο κ. Μπενίσης, «είναι η αποστολή προειδοποιητικών επιστολών προς τους πολίτες που έχουν χρέη προς την εταιρεία και όχι η διακοπή της παροχής νερού».

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, 10.000 νοικοκυριά έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ οι ανεξόφλητες οφειλές προς την εταιρεία ανέρχονται συνολικά σε πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ (οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια).

 

Σε 20-25 εκατομμύρια ανέρχονται οι οφειλές δήμων, 15-20 εκατομμύρια χρωστούν 700 μεγαλοοφειλέτες, μεταξύ των οποίων και τέσσερις δήμοι (Μέγαρα, Φυλή, Μαραθώνας Σαλαμίνα). Εκτίμησε, επίσης, ότι η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας δεν πρόκειται να οδηγήσει σε αυξήσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ.

 

Σε ό,τι αφορά τη συμβολή της ΕΥΔΑΠ στις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες της Μάνδρας, ο κ. Μπενίσης είπε ότι ήδη έχουν διατεθεί 400.000-500.000 ευρώ για αποκατάσταση του δικτύου, ενώ τα έργα πραγματοποιούνται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. «Η ΕΥΔΑΠ έχει έντονο κοινωνικό ρόλο και πρέπει να τον αναδεικνύει» είπε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr