Συνήγοροι Γρηγορόπουλου: 9 χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία, η ψυχή του Αλέξανδρου αναζητεί δικαίωση

Συνήγοροι Γρηγορόπουλου: 9 χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία, η ψυχή του Αλέξανδρου αναζητεί δικαίωση Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
6

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, για τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τη δολοφονία του.

«Εννέα χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τους ειδικούς φρουρούς, Ε. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη, η ψυχή του Αλέξανδρου αναζητεί δικαίωση», τονίζουν.


«Όχι μόνο με την επικύρωση της πρωτόδικης καταδίκης των ενόχων, την οποία αξιώνει η οικογένεια του Αλέξανδρου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, σε μια δίκη που εδώ και ένα χρόνο γίνεται σε καθεστώς πλήρους παρασιώπησης, με επόμενη δικάσιμο την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017. Αλλά και με τη διασφάλιση της ζωής και της υγείας όλων των πολιτών απέναντι στην αστυνομική βία, με την παραδειγματική τιμωρία όλων των υπαιτίων για πράξεις αστυνομικής βίας, όσο υψηλόβαθμοι κι αν είναι. Ένα αίτημα επίκαιρο σήμερα όσο ποτέ», προσθέτουν.


Υπογραμμίζουν, τέλος, ότι «το χέρι του Κορκονέα όπλισε και η προηγούμενη ατιμωρησία. Κι αυτό, καλό είναι να μην το ξεχνάει κανείς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Ένας, εντεταλμένος για την προστασία των πολιτών, υπάλληλος, έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο, πυροβόλησε εν ψυχρώ σε απόσταση αναπνοής και σκότωσε ένα 15χρονο άοπλο αγόρι. Το γεγονός. Είτε του έκανε ή όχι κωλοδάχτυλο, είτε καλώς ή κακώς σύχναζε στα Εξάρχεια, είτε είχε ή όχι προκλητική συμπεριφορά, αδιάφορο, ήταν ένα παιδί 15 χρονών. Να υποθέσω ότι όλοι εσείς όταν ήσασταν 15 χρονών σκεφτόσασταν και συμπεριφερόσασταν πάντα by the book, υποδειγματικοί πολίτες και με ωριμότητα ενηλίκου... Και ναι, οι 4 δολοφονημένοι νεκροί της Marfin δεν δικαιώθηκαν ποτέ, είναι δυνατόν να είναι αυτός λόγος για να δικαιολογείται η δολοφονία άλλων?
Και τέλος, για τα περί πλακέτας και για το "παιδικό χαμόγελο", τα 14χρονα παιδιά δεν πάνε στα καφέ των Εξαρχείων να κάνουν μπάχαλο και να παραστούν σε επισόδεια. Όσο για τον "αμετανόητο δολοφόνο", τον οποίο δεν δικαιολογώ, αν δεν απατώμαι διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι μετανόησε. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές μονολόγησε "κατέστρεψα δυο οικογένειες".Αλλά έτσι είναι η Αριστερά. Καθεστωτική. Κατασκευάζει ενόχους, αθώους, ό,τι θες. Εδώ δεν δίστασε να κατασκευάσει "νεκρούς της ΕΡΤ"..."Ευτυχώς" που κυβέρνησε και η Αριστερά, ώστε να πέσει το προσωπείο της οριστικά, να αποκαλυφθεί το αληθινό, το αδίστακτο καθεστωτικό της πρόσωπο, που αγαπά την αλήθεια όσο την αγαπούσε ο Γκαίμπελς και την αγαπά ο Τραμπ, και να μη μας μπουκώνει με σανό στο μέλλον. Το μαύρο που θα παίρνει θα το έχει κερδίσει με την αξία της. Δνε είναι τυχαίο που το ΚΚΕ δεν λέει να ξεκολλήσει από το 5-6%. Γιατί κι αυτό το κέρδισε με την αξία του. Το είδαμε, το μάθαμε, τέλος.
Ο Τάκης Λαζαρίδης για την χρόνια μάστιγα της αριστερής προπαγάνδας είναι κατηγορηματικός:Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι...Εκδόσεις Πελασγός, 2003http://www.biblionet.gr/book/84040/%CE%9B%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82,_%CE%A4%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82/%CE%95%CF%85%CF%84%CF%85%CF%87%CF%8E%CF%82_%CE%B7%CF%84%CF%84%CE%B7%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B5_%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B9...https://www.youtube.com/watch?v=R4UjiznVj20
Ο Γρηγορόπουλος δεν δολοφονήθηκε από το κράτος αλλά από έναν ηλήθιο/φασίστα/εγκληματία αστυνομικό. Οι αστυνομικοί που ήταν εκεί αποδείχθηκε ότι δεν είχαν εντολές να σκοτώσουν. Ο άνθρωπος ήταν απλώς μ____ς. Αυτά, επειδή η "επέτειεος δολοφονίας του Γρηγορόπουλου" έχει πάρει τις διαστάσεις της επετείου του Πολυτεχνείου. Έτσι, για να υπενθυμίζουμε τα μεγέθη.Επίσης, και ενώ φυσκά δεν δικαιολογεί τη δολοφονία του, το "αθώο χαμόγελο" της πλακέτας συνοδευόταν από ένα κωλοδάχτυλο, κάτι που δεν αναφέρεται στην πλακέτα.Αυτά, για να δίνουμε όλες τις πληροφορίες ξέρουμε για τι μιλάμε.
Τουλάχιστον ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου βρέθηκε και είναι υπόδικος.Υπάρχουν και νεκροί που δεν έχουν δικαιωθεί ούτε και πρόκειται αλλά γι αυτούς δεν ενδιαφέρεται η Ζωή. Βλέπεις δεν συμβαδίζουν με τις ιδεοληψίες της...
«Εννέα χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η ψυχή του Αλέξανδρου αναζητεί δικαίωση».Όσο για τη δικαίωση των 4 νεκρών της Marfin, αυτή αναβάλλεται.