«Πάρτι» με τα καύσιμα στις ένοπλες δυνάμεις

«Πάρτι» με τα καύσιμα στις ένοπλες δυνάμεις Facebook Twitter
1

Σχεδόν  μισό δισ. ευρώ το χρόνο κοστίζει στο Δημόσιο το λαθρεμπόριο καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα. Ο κύριος Σούρλας παρέδωσε τα σχετικά στοιχεία στον εισαγγελέα κ. Πεπόνη.  

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι πρόσφατες χημικές αναλύσεις δειγμάτων πετρελαίου κινήσεως που έλαβε το ΣΔΟΕ από στρατιωτικές μονάδες κατέδειξαν ότι αυτό είναι νοθευμένο ενώ εντοπίστηκαν στρατιωτικά καύσιμα σε δεξαμενές ιδιωτών.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι, με τη διαδικασία του αποχρωματισμού, το ναυτιλιακό πετρέλαιο διατίθεται στην ελεύθερη αγορά ως πετρέλαιο κίνησης σε διπλάσια και πλέον τιμή.

Τα λαθραία καύσιμα ανέρχονται ετησίως σε 240 εκατ. λίτρα και οι απώλειες για το δημόσιο υπολογίζονται στα 300 εκατ. ευρώ/έτος.

Ο γ.γ. Διαφάνειας ενημέρωσε τον οικονομικό εισαγγελέα ότι λαθρεμπόριο διαπιστώνεται και στο υγραέριο και του παρέδωσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το 2011 η λαθραία ποσότητα έφτασε τα 8.874 λίτρα. Το κόστος της απώλειας από το λαθρεμπόριο υγραερίου υπολογίζεται στα 25 εκατ. ευρώ τον χρόνο.  

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM