Απεργία την Πρωτομαγιά

Ποινική δίωξη κατ' αγνώστων για τον τραυματισμό της 55χρονης δικηγόρου στα Εξάρχεια

Ποινική δίωξη κατ' αγνώστων για τον τραυματισμό της 55χρονης δικηγόρου στα Εξάρχεια Facebook Twitter
0

Για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης διώκονται οι δράστες για τον τραυματισμό της 55χρονης δικηγόρου το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου στα Εξάρχεια, οι οποίοι ακόμη είναι άγνωστοι. 

Η εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη κατ´αγνώστων με την αστυνομία να διεξάγει από χθες έρευνες για τον εντοπισμό τους. Η δικηγόρος δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στον Ευαγγελισμό, μετά από ένα πολύωρο χειρουργείο.

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε επίσης, κατά αγνώστων για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση σχετικά με την πυρπόληση αυτοκινήτου στην περιοχή των επεισοδίων.
Χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μεταξύ των οποίων και αρκετοί ξένοι υπήκοοι. Σε δύο από αυτούς απαγγέλθηκε κακουργηματικού βαθμού κατηγορία για κατοχή εκρηκτικών υλών και παραπέμπονται σε Ανακριτή ενώ οι υπόλοιποι θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για αδικήματα που ανά περίπτωση αφορούν επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αστυνομικών που τελούν σε υπηρεσία, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίστασης κατά της αρχής και παράνομης κατοχής φωτοβολίδων.

Το Σάββατο (18/11) προσήλθαν στον εισαγγελέα και οι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και 9 αλλοδαποί, από τα επεισόδια μετά την πορεία του Πολυτεχνείου.

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν 2 άτομα που διώκονται για το κακούργημα της κατοχής εκρηκτικών υλών. Οι υπόλοιποι 10 θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για τα αδικήματα (πλημμελήματα) επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, διατάραξης κοινής ειρήνης, αντίστασης και παράνομης κατοχής φωτοβολίδων.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ