Ποινική δίωξη στη διευθ. σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ που πέταξε εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια

Ποινική δίωξη στη διευθ. σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ που πέταξε εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια Facebook Twitter
0

Ποινική δίωξη για προσβολή θρησκεύματος και παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος της διευθύνουσας συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ, Έλενας Γιαννακοπούλου.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από έγγραφη καταγγελία προς το υπουργείο Παιδείας, στην οποία εργαζόμενοι στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) ανέφεραν ότι η διευθύνουσα σύμβουλος είχε «ξεκινήσει διωγμούς εναντίον όσων φορούν ή έχουν στους χώρους της εργασίας τους χριστιανικά σύμβολα απαιτώντας την απομάκρυνσή τους».

Στην ίδια καταγγελία, ανέφεραν ότι παραμονές Δεκαπενταύγουστου πέταξε εικόνες της Παναγίας στο καλάθι των αχρήστων, ενώ προσπάθησε να αφαιρέσει σταυρό από τον λαιμό υπαλλήλου της.

Η δίωξη σε βάρος της επικεφαλής του ΕΟΠΠΕΠ είναι η πρώτη που ασκείται με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο για υπόθεση η οποία σχετίζεται με θρησκευτικές διακρίσεις. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM