Απεργία την Πρωτομαγιά

Το Αthens Plaython έρχεται στο Γκάζι

Το Αthens Plaython έρχεται στο Γκάζι Facebook Twitter
0

Το πρώτο διεθνές φεστιβάλ της Αθήνας με παιχνίδια δρόμου, μετατρέπει την Τεχνόπολη και τους δρόμους του Γκαζιού σε παιχνιδότοπους. Διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν σε παιχνίδια μεγάλων διαστάσεων, διαδραστικές εγκαταστάσεις και εργαστήρια παιχνιδιού και νέων τεχνολογιών.

Στόχος του Athens Plaython και των εργαστηρίων είναι να εισάγει μικρούς και μεγάλους σε ένα χώρο διαδραστικών παιχνιδιών που προκύπτουν από τη χρήση των νέων μέσων της τεχνολογίας, μέσα από ένα  πλαίσιο εκπαιδευτικού και δημιουργικού χαρακτήρα. Εκτός από το ρόλο του παίκτη, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να γίνουν και σχεδιαστές παιχνιδιών, να πειραματιστούν με νέες τεχνολογίες, καθώς και να γίνουν μέλη μιας διεθνούς κοινότητας δημιουργών που πιστεύουν στην αναβάθμιση της ζωής στην πόλη.

Το πρόγραμμα:

  1. DIY Speaker Jam Session
Το Αthens Plaython έρχεται στο Γκάζι Facebook Twitter

Αγαπάς τη μουσική; Οι Technology Will Save Us  είναι εδώ για να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το προσωπικό σου χειροποίητο ηχείο! Μάθε πώς μπορείς να μετατρέψεις οποιοδήποτε υλικό σε ηχείο και να επιφέρεις το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα με τη δημιουργία ενός ενισχυτή και τη βοήθεια του ηλεκτρονικού κιτ που φέρνουν ειδικά για εσάς!

  1. Hippokampos in the Grey Matter

Παίξε με τις αναμνήσεις σου και το κινητό σου τηλέφωνο! Οι  Βρετανίδες MzTek και η Pollie Barden καλούν τους συμμετέχοντες να ανιχνεύσουν μέρη και διαδρομές μέσα από ένα δίκτυο αναμνήσεων του παρελθόντος και τους παροτρύνουν να τις μεταφέρουν στο φυσικό χώρο της Αθήνας, διερευνώντας πώς οι αναμνήσεις μπορούν να διασχίσουν η μία την άλλη οδό, όπως τα μονοπάτια.

 

  1. Quick Response Corpse

Oι Frowntailsσε καλούν να συμμετάσχεις σε μια εικαστική δράση χρησιμοποιώντας QRcodes, πληροφορίες από το διαδίκτυο και βελονάκι. Χρησιμοποιώντας τις αρχές του ”excquisite or rotating corpse” μιας καλλιτεχνικής μεθοδολογίας που προέκυψε από ένα παιγνίδι του κύκλου των Σουρεαλιστών καλείσαι να προσφέρεις την έμπνευση σου σε ένα συλλογικό διαδραστικό εργόχειρο, του οποίου η αφήγηση εξελίσσεται μέσα από πληροφορίες στο διαδίκτυο που όταν ολοκληρωθεί θα παρουσιαστεί σαν έκθεση.

  1. Playolympics

Το Αthens Plaython έρχεται στο Γκάζι Facebook Twitter

 

Η ομάδα του Athens Plaython εμπνευσμένη από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 θα μετατρέψει το Γκάζι σε εναλλακτικό Ολυμπιακό στάδιο, όπου τα παιδιά θα παίζουν και θα δημιουργούν τα δικά τους πρωτότυπα Ολυμπιακά αθλήματα. Στα PlayOlympics τα παιδιά θα μάθουν βασικές αρχές σχεδιασμού παιχνιδιών και θα δημιουργήσουν τις δικές τους ιστοσελίδες για τα νέα τους αθλήματα μαθαίνοντας προγραμματισμό στις γλώσσες HTML & CSS χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα εργαλεία όπως το Mozilla Thimble tool.

 

Με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου

Πότε: Σάββατο 12-5μμ

Πού: αίθουσα Δ12 Τεχνόπολις

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://athensplaython.org/el/εργαστηρια Για κρατήσεις θέσεων μέσω του ιστότοπου ή στο κινητό τηλέφωνο: 697 5579315

Οι θέσεις είναι περιορισμένες!

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ