Εικόνες ντροπής σε παρέλαση στην Σαντορίνη - Επεισόδια από Χρυσαυγίτες για τη σημαιοφόρο από την Αλβανία

Εικόνες ντροπής σε παρέλαση στην Σαντορίνη - Επεισόδια από Χρυσαυγίτες για τη σημαιοφόρο από την Αλβανία Facebook Twitter
9

Επεισόδια αμαύρωσαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Εμπορείο της Σαντορίνης ενώ οι Χρυσαυγίτες κατάφεραν να ακυρώσουν την παρέλαση.

Λίγο, πριν την έναρξη της παρέλασης μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, κάποιοι εκ των οποίων φορούσαν μαύρες μπλούζες με το λογότυπο "Hellas Ultras", θέλησαν -και τα κατάφεραν- να σταματήσουν την παρέλαση.

Αφορμή για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι Χρυσαυγίτες ήταν η αλβανικής καταγωγής σημαιοφόρος.

Η αριστούχος μαθήτρια θα έπρεπε κατά το νόμο να φέρει την ελληνική σημαία (στα Γυμνάσια και Λύκεια δεν γίνεται ακόμη κλήρωση και οι άριστοι συνεχίζουν να ορίζονται σημαιοφόροι).

Πολλοί γονείς αποδοκίμασαν τους Χρυσαυγίτες ζητώντας τους να αποχωρήσουν, προκειμένου συνεχιστεί η παρέλαση των παιδιών τους.

Ταυτόχρονα, μια ομάδα καθηγητών, δημιούργησε αλυσίδα προστασίας για τα άλλα παιδιά, ενώ κλήθηκε επίσης η Αστυνομία.

Το κακό όμως, είχε ήδη συντελεστεί καθώς πολλοί γονείς μαθητών νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων, φοβούμενοι ενδεχόμενα επεισόδια, απέσυραν τα παιδιά τους για να τα προστατεύσουν. Η εκδήλωση μνήμης, ματαιώθηκε, καθώς κατά την διάρκεια της μακράς συνομιλίας των διαμαρτυρομένων με την αστυνομία, οι μαθητές και οι γονείς αποχώρησαν.

 

Με πληροφορίες από santonews.com

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM
Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Ελλάδα / Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Η Τήνος φιλοξενεί πάνω από 1.000 οικογενειακά παρεκκλήσια που περνούν από γενιά σε γενιά - Μια ζωντανή παράδοση πίστης, πολιτισμού και κοινοτικής συνοχής που συνεχίζει να εμπνέει, παρά τη σύγχρονη απομάκρυνση από τη θρησκεία
LIFO NEWSROOM