Νέα πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης στο Κερατσίνι - Έγιναν συλλήψεις από το Λιμενικό

Νέα πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης στο Κερατσίνι - Έγιναν συλλήψεις από το Λιμενικό Facebook Twitter
0

Θαλάσσια ρύπανση έκτασης σαράντα περίπου τετραγωνικών μέτρων (40m2), αποτελούμενη από μαύρα πετρελαιοειδή (μαζούτ) διαπιστώθηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή του προβλήτα Ι του λιμένα Ικονίου στο Κερατσίνι.

Η ρύπανση σημειώθηκε κατά τη διαδικασία εφοδιασμού με καύσιμα του M/V ''KATΗERINE BORCHARD'' σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα από το εφοδιαστικό Δ/Ξ-Π/Φ ''ΜΑΙΝΑΛΟΝ'' Ν.Π. 10768, όπως αναφέρει το Λιμενικό.


Πιο συγκεκριμένα, η ρύπανση προκλήθηκε από υπερχείλιση της Νο 3 δεξαμενής του M/V ''KATΗERINE BORCHARD'', με αποτέλεσμα να διαρρεύσει πρώτα στο κατάστρωμα του κι έπειτα στη θάλασσα, μικρή ποσότητα πετρελαίου.

Η διαδικασία απορρύπανσης ξεκίνησε άμεσα με πόντιση πλωτού αντιρρυπαντικού φράγματος και ρίψη απορροφητικών μέσων από το Δ/Ξ – Π/Φ ''ΜΑΙΝΑΛΟΝ'', ενώ η διαδικασία απορρύπανσης συνεχίστηκε με τη συνδρομή ιδιωτικής αντιρρυπαντικής εταιρείας.


Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α' Μηχανικός του M/V πλοίου, για παράβαση των άρθρων 1,2,3, του Ν. 743/77, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την καταβολή ισόποσης εγγυητικής επιστολής προς κάλυψη του ποσού του πιθανολογούμενου προστίμου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ