Συνεχείς επιθέσεις λύκων σε χωριά της Ηπείρου καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι

Συνεχείς επιθέσεις λύκων σε χωριά της Ηπείρου καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι Facebook Twitter
1

Συνεχείς είναι οι επιθέσεις λύκων που αναφέρονται τις τελευταίες ημέρες από κτηνοτρόφους και από διαφορετικές περιοχές της Ηπείρου.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι καινούριο, όμως φαίνεται ότι εξελίσσεται σε πληγή για την ύπαιθρο, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

Επιθέσεις δέχθηκαν κοπάδια στην περιοχή του Παραποτάμου Θεσπρωτίας, όπου σε μία περίπτωση τέσσερα πρόβατα θανατώθηκαν από αγέλη λύκων.

Επίσης επιθέσεις σημειώθηκαν σε βοοειδή ελευθέρας βοσκής στον Πολύγυρο Ιωαννίνων. Τρία ζώα βρέθηκαν νεκρά ενώ η επίθεση επαναλήφθηκε και τις νυχτερινές ώρες με αποτέλεσμα να θανατωθεί μία ακόμη αγελάδα.

Λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας η αποζημίωση των κτηνοτρόφων για μικρό αριθμό ζώων καθίσταται αδύνατη. Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, καθώς όπως τονίζουν ο πληθυσμός των λύκων έχει αυξηθεί σημαντικά και οι επιθέσεις γίνονται σχεδόν καθημερινές.

Πηγή epiruspost.gr

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Μετά από πολύμηνη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους - χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό - συνολικά 7 από τους 15 κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Αποπειράθηκε τέσσερις φορές να αφαιρέσει τη ζωή ενός από τα δύο παιδιά της, αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο - Η Ειρήνη Μουρτζούκου επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι την απολογία της
LIFO NEWSROOM