Επίθεση στον Γιάννη Ραγκούση μέσα από το ιστολόγιό του με χυδαίες εκφράσεις πραγματοποίησε και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος δίνει μάλιστα στον πρώην υπουργό διορία πέντε ημερών προκειμένου να πει ονόματα ομοφυλόφιλων μητροπολιτών, απειλώντας ότι διαφορετικά μπορεί να τον αποκαλεί με  εκφράσεις όπως "φαντασιόπληκτος ματάκιας". Ο Καλαβρύτων μάλιστα σημειώνει ότι «ομοφυλόφιλοι υπάρχουν και στην πολιτική», φέροντας ως παράδειγμα τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου ( ο οποίος πάντως δεν  έκρυψε ποτέ την ομοφυλοφιλία του, αντιθέτως υπερασπίζεται ανοιχτά την επιλογή του).

 

Ορισμένα αποσπάσματα από την ανοιχτή επιστολή του μητροπολίτη Καλαβρύτων στον Γιάννη Ραγκούση:

ΕΝΑΣ ΑΘΛΙΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ
  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ!
ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ!

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΥΤΕΛΗ, ΔΕΙΛΟ  ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΟ

.........ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ  (;;;),

ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ

 « ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ» 

Αγαπητέ «κηπουρέ του ΓΑΠ», όπως σε αποκαλούν τα ΜΜΕ, είναι αλήθεια, ότι από το στόμα σου βγήκαν τα παρακάτω λόγια; «...Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας -σε ανώτατα κλιμάκια, ακόμη και Μητροπολίτες-, οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν να το κρύβουν....Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου» (βλ. εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 05.10.2017, σελ. 7);

 

Η Ιερά Σύνοδος, μέ εξώδικο έγγραφο, σε κάλεσε να καταθέσεις ονόματα κλπ στοιχεία για όσα ανερυθρίαστα είπες  πρό ημερών και τα οποία παραθέτω παραπάνω σε κίτρινο πλαίσιο. 


Εσύ όμως, διά του Δελτίου Ειδήσεων των σταθμών TV χθές βράδυ, απέφυγες να απαντήσεις!   με ξεχωριστή αναίδεια έδωσες μια εντελώς απαράδεκτη απάντηση: «Εάν η Εκκλησία θέλει να με σύρει στα Δικαστήρια, είμαι εδώ»! Αυτή δεν είναι απάντηση από ΕΝΑ ΑΝΔΡΑ!  

 

Ανεξαρτήτως, λοιπόν,  από την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας μας, ως Μέλος της Ιεραρχίας σε προκαλώ

 

ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΔΡΑΣ να μου απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα: 

 

Τίτλο και όνομα των ομοφυλοφίλων Ιεραρχών, τους οποίους, όπως ισχυρίζεσαι, έχεις συναντήσει.  Εννοείται θα μας δώσεις ονόματα Ιεραρχών, ευρισκομένων  εν ζωή και όχι πεθαμένων, αφού οι πεθαμένοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΝ! Και τα πειστήρια και τις αποδείξεις, διά των οποίων θα αποδεικνύεται ο ισχυρισμός σου. 

 

….Θα σε περιμένω, λοιπόν, επί πέντε (5) ημέρες, ήτοι μέχρι την Παρασκευή 13η Οκτωβρίου. (Σημ. Έπειτα από την υπεροπτική απάντησή σου στην TV απόψε σου ομιλώ στον ενικό, διότι τα ευτελή πρόσωπα δεν αξίζουν τιμής!)
 
Επιφυλάσσομαι να διερευνήσω τις όποιες πληροφορίες σου. Εν συνεχεία θα σε καλέσω να τις επιβεβαιώσεις και ενόρκως, ώστε ακολούθως η Ιεραρχία να προβεί στις ανάλογες κυρώσεις. Εάν αληθεύουν, όσα υποστήριξες, τότε θα έλθω και θα πέσω στα πόδια σου, για να ζητήσω συγγνώμην για τον περιφρονητικό τρόπο, με τον οποίο απευθύνομαι σήμερα σε σένα.


Εάν όμως, όπως είμαι βέβαιος, δεν λάβω απάντηση, τότε θα σε αποκαλέσω 

Άθλιο και τρισάθλιο άνθρωπο! Ευτελή και φθηνό συκοφάντη! Φαντασιόπληκτο Ματάκια! Δειλό ανθρωπάκι!

 

 «Κηπουρέ του ΓΑΠ»  Ως ελεύθεροι άνθρωποι, μπορούμε να έχουμε τις απόψεις μας! Εσύ αναμφιβόλως είσαι υπέρ των ομοφυλοφίλων! Εξεφράσθης δημοσίως υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων! Είπες: «Ανακάλυψα πολύ επιτυχημένα παραδείγματα, τα οποία διασφαλίζουν, από τη μια τα γονεϊκά δικαιώματα και, από την άλλη, μια ισχυρή κρατική εποπτεία, που προστατεύει τα παιδιά....»!  (ενθ. ανωτ.)

 

Δικαίωμά σου είναι να έχεις τις απόψεις σου!  Αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να πετάς λάσπη στα πρόσωπα των συνανθρώπων σου! 

 

...Άνανδρε και δειλέ άνθρωπε, συκοφάντη, «Κηπουρέ του ΓΑΠ». Είμαι βέβαιος, ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ  ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

 

Αντιθέτως βέβαια, στον πολιτικό χώρο, όπου και εσύ ανήκεις,  υπάρχουν ομοφυλόφιλοι! «Τοιούτοι», όπως κάποτε από σεμνότητα τους ονομάζαμε, ανάμεσά σας υπάρχουν και περισσεύουν! Και στο αποδεικνύω: Σαν ένα κέρασμα σου προσφέρω φωτογραφίες ομοφυλοφίλων τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό! 

 

Ιδού, λοιπόν, η φωτογραφία ενός Πρωθυπουργού με ...την σύντροφό του. Πρόκειται για τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου! 

 

Αλλά και κάποιων αρρωστημένων .....(;;;;) Γυναικών!

Τέλος, και κάποιων ανώμαλων τύπων, οι οποίοι είναι επώνυμοι, και γι' αυτό  πολύ γνωστά πρόσωπα, στην  Ελληνική Κοινωνία.

Εμπρός, λοιπόν, Ιωάννη Ραγκούση, «κηπουρέ του ΓΑΠ», περιμένω και τις δικές σου αποδείξεις. Η απάντηση, που έδωσες την Ιερά Σύνοδο,  «Εάν η Εκκλησία θέλει να με σύρει στα Δικαστήρια, είμαι εδώ»! αποδεικνύει ένα ευτελή χαρακτήρα!  Με εντιμότητα, αλλά και με περίσσεια αγανάκτηση. Ένας αγωνιστής του ηθικού στίβου και συγχρόνως, κήρυκας του Ηθικού Νόμου!

 

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, Κυριακή βράδυ της 8ης Οκτωβρίου 2017

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr